Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Pere Borrell de Puigcerdà oferirà per primera vegada un grau superior en Gestió Turística

L'Institut Pere Borrell de Puigcerdà oferirà per primera vegada un grau superior en Gestió Turística

El centre vol potenciar la formació dels joves en un dels pilars de l'economia local
28/03/2014 14:01

L'Institut Pere Borrell de Puigcerdà oferirà el curs 2014-2015 per primera vegada un cicle formatiu de grau superior sobre gestió sociocultural i turística. El departament d'Ensenyament ha acceptat finalment les peticions que durant anys s'han fet des del centre educatiu.

El cicle formatiu que es cursarà l'any vinent serà en forma dual, i això vol dir que hi haurà una formació teòrica al centre i una segona part de pràctica laboral amb les empreses. La directora de l'IES, Paquita Llorens, ha afirmat a l'ACN que "ens diferencia, i és ideal ja que el motor econòmic de la comarca és el turisme i els serveis".

Llorens ha explicat que el cicle va molt bé per a la zona on es desenvoluparà. Fins ara els joves que no volien seguir estudis superiors, però volien fer un cicle formatiu de grau havien de marxar igualment de la comarca. Llorens afirma que "tot i que és una comarca petita és important que els joves del territori tinguin les mateixes oportunitats que els d'altres zones i no hagin de marxar per formar-se".

Els joves que cursin el cicle sortiran capacitats per programar i organitzar activitats d'animació sociocultural i turística, podran promoure colònies d'estiu, grups d'animació en hotels i gestió i promoció turística i cultural a nivell d'administració.

Actualment, l'institut Pere Borrell ofereix tres cicles formatius de grau mitjà: Gestió administrativa, Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural i Cures auxiliars d'infermeria i atenció a persones en situació de dependència.