Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IRTA crea la Taula institucional de les Terres de Lleida i Pirineu per impulsar la R+D+i al territori

L'IRTA crea la Taula institucional de les Terres de Lleida i Pirineu per impulsar la R+D+i al territori

Les principals àrees de treball s'adrecen a la producció vegetal i la producció animal. L'objectiu és portar directament els productes "del camp a la taula"
Reunió de la Taula Institucional de les Terres de Lleida i Pirineu (Foto: IRTA)
22/03/2019 18:53

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha creat la Taula Institucional de les Terres de Lleida i Pirineu amb les principals Institucions lleidatanes per tal d'impulsar i incrementar la interacció de l'IRTA com a palanca d'innovació agroalimentària. L'IRTA disposa a la demarcació de Lleida d'un conjunt de centres i estacions experimentals per al sector agroalimentari com són el Fruitcentre, Agrònoms, l'estació experimental de Lleida (amb les seves finques a Mollerussa, Borges Blanques i Gimenells) i la granja experimental d'Alcarràs. Les principals àrees de treball s'adrecen en dues grans vessants, la producció vegetal i la producció animal.

En un l'acte celebrat aquest divendres al Fruitcentre de Lleida, l'IRTA ha traslladat el seu compromís d'apropar la recerca a les institucions del territori. El director general de l'IRTA, Josep Usall, ha exposat l'activitat que porta a terme l'institut i també ha pogut escoltar quines són les necessitats i poder orientar la recerca d'aquest institut en benefici de les Terres de Lleida i al Pirineu. L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries vol fer una activitat orientada a donar resposta els reptes del sector agroalimentari i de la societat a Lleida, aportant valor a l'esquema "del camp a la taula", segons ha dit Usall.

Una de les necessitats que s'han posat en evidència en la Taula és la de que la ciutadania pugui conèixer millor l'activitat que fa l'IRTA. Així mateix, s'ha posat de manifest que cal treballar per fixar la gent al territori i, en aquest sentit, l'IRTA ha de tenir un paper actiu en ajudar amb el coneixement i la innovació a vertebrar-lo. En aquest sentit s'ha plantejat la necessitat d'impulsar petites indústries d'agroalimentació amb el suport de l'IRTA, ha assenyalat Usall.

Finalment, i entre molts altres temes en els quals s'anirà treballant amb vista al futur, la Taula ha valorat molt positivament la feina feta en les noves varietats de fruita adaptades a climes càlids com a cas d'èxit d'innovació per al territori i per a la millora de la competitivitat del sector fructícola.