Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'itinerari de Sant Miquel, primera sortida del 'Fem ruta' del programa juvenil Insomni

L'itinerari de Sant Miquel, primera sortida del 'Fem ruta' del programa juvenil Insomni

La sortida tindrà lloc aquest dissabte, 9 de juliol, a les nou del matí, des del centre del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la Seu. L’activitat anirà a càrrec de Nordic Walking-Nòrdic Esport amb l’acompanyament d’Albert de Gràcia i el voluntari europeu Artürs Rundzans
Programació del programa 'Fem ruta'
06/07/2016 18:09

La primera sessió de la proposta 'Fem ruta', que s'inclou en el programa d'oci alternatiu per a joves alturgellencs 'Insomni', tindrà lloc aquest dissabte, 9 de juliol, amb una sortida per l’itinerari de Sant Miquel. L’activitat anirà a càrrec de Nordic Walking-Nòrdic Esport amb l’acompanyament d’Albert de Gràcia i el voluntari europeu Artürs Rundzans.

Abans d’iniciar la sortida, els joves aprendran a preparar-se per sortir a fer una caminada: roba, equipament i motxilla. La durada de la ruta serà de 3 hores i mitja i es recorreran 3,1 quilòmetres, amb un desnivell de 90 metres. L’hora de la ruta s'ha establert a les 9 del matí des del centre del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la Seu d’Urgell. L’activitat és gratuïta.

Per a més informació i inscripcions es pot escriure un correu electrònic a o bé trucar al telèfon 973 35 56 08. També es pot enviar un WhatsApp al 607 86 69 02 o seguir el Facebook de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Sortides pel territori

'Fem ruta' és un cicle de sessions formatives per diferents camins de l’Alt Urgell a través de vuit sortides. A més, a cada caminada s’inclouran continguts teòrics i pràctics diversos: com preparar la roba, l'equipament i la motxilla; com passar la nit en contacte amb la natura; com elegir un indret i muntar una tenda; com cuidar-se (menjar, estiraments i tècniques de relaxació); tècniques d’orientació a la natura (mapes, brúixoles i GPS); primers auxilis i situacions d’emergència; mites i llegendes locals; fauna del Pirineu i flora pirinenca i els seus usos.

Oci saludable

Els serveis de Salut i de Voluntariat Europeu de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell organitzen la cinquena edició consecutiva del programa Insomni, que enguany es presenta sota el lema ‘100% estiu, 100% salut’ i proposa en un termini de 40 dies activitats d'oci saludable adreçades als joves de la Seu i comarca per als mesos de juliol i agost.

El programa compta amb la complicitat i l’estreta col·laboració del jove voluntari europeu Artürs Rundzans, així com d’altres agents del territori com Nordic Walking-Nòrdic Esport; la Muntanya d’Alinyà, l'Espai Ermengol, Herbes i Coses i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre d’altres.

Aquest estiu el jovent de la Seu i comarca podran escollir les activitats ‘Fem ruta’, ‘Anem a córrer’, caminades en nits de lluna plena i lluna nova, així com també converses en diferents llengües dins la proposta ‘El cafè dels idiomes’.