Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Lladorre recomana no beure aigua de la xarxa municipal pel nivell d'arsènic

Lladorre recomana no beure aigua de la xarxa municipal pel nivell d'arsènic

Mentre el subministrament no es restableixi, l'Ajuntament ofereix aigua embotellada als veïns
Font de Lladorre on s'informa que l'aigua no està tractada (Foto: ACN)
06/03/2020 11:25

L'Ajuntament de Lladorre, al Pallars Sobirà, ha recomanat als veïns no beure aigua de la xarxa municipal a causa del nivell d'arsènic. El consistori pirinenc, en un una nota informativa, ha comunicat que s'està treballant "amb caràcter urgent" per resoldre la incidència en la xarxa de subministrament de l'aigua i "recuperar-ne la potabilitat". La solució passa, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Salvador Tomàs, per habilitar una nova captació que tingui uns nivells d'arsènic que estiguin dins dels paràmetres legals.

Mentre el subministrament no es restableixi, una cinquantena de veïns poden passar per l'Ajuntament a buscar garrafes d'aigua potable gratuïtament.

Tomàs ha explicat que el Reial Decret 140/2003 va suposar que la quantitat màxima d'arseni en l'aigua potable passés d'un màxim de 50 micrograms per litre a només 10. L'aigua de Lladorre sempre s'ha mogut entre els 9 i els 11 micrograms/l, fet que ha implicat que en les darreres analítiques s'hagi superat el límit legal. Per aquest motiu s'ha optat per recomanar no beure aigua de l'aixeta i no utilitzar-la tampoc per cuinar.

L'alcalde de Lladorre ha explicat que es tracta d'una característica geològica que afecta moltes zones del Pirineu i s'ha mostrat confiat que el problema estarà solucionat per Setmana Santa.