Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Llavorsí incorpora un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Llavorsí incorpora un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

És la primera estació d'aquest tipus que habilita Endesa al Pallars Sobirà. El sistema és semiràpid i triga entre 4 i 5 hores a omplir el 80% de la bateria
Punt de recàrrega d'Endesa a Llavorsí (Foto: ACN)
27/07/2020 10:26

Endesa ha estrenat a Llavorsí un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Es tracta de la primera instal·lació d'aquest tipus que la companyia ubica a aquesta comarca, tot i que ja tenen planificat de crear-ne també a Rialp i a Tavascan.

El sistema d'aquest punt és de recàrrega semiràpida: necessita entre 4 i 5 hores per recarregar el 80% de la bateria. Hi ha capacitat per a dos cotxes. La ubicació a Llavorsí respon a la situació estratègica d'aquest poble i a l'oferta de serveis turístics que ofereix . Ferran Menescal, responsable de mobilitat elèctrica de la marca Endesa X a Catalunya, ha explicat que sempre busquen espais que permetin als conductors fer activitats mentre esperen que el seu cotxe s'acabi de carregar.

Paral·lelament a la construcció d'aquest punt de recàrrega semiràpid de Llavorsí, al mateix indret s'ha construït una zona d'aparcament amb capacitat per a 20 vehicles. El terreny és propietat de la companyia elèctrica i l'espai s'ha cedit a l'Ajuntament. L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha valorat molt positivament l'entrada en funcionament d'aquest punt de recàrrega perquè creu que ara els visitants amb cotxes elèctrics escolliran aturar-se al poble per disposar d'aquest servei.

La construcció del punt de Llavorsí forma part d'una xarxa de 2.000 de recàrrega d'accés públic situats de manera estratègica per cobrir els 15.000 quilòmetres de carreteres principals de l'Estat. Es pretén que els conductors sempre tinguin un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.