Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Lleu descens de vendes de cotxes a la demarcació de Lleida l'any 2019

Lleu descens de vendes de cotxes a la demarcació de Lleida l'any 2019

El sector atribueix la reducció de l'1,54% a la incertesa causada per les noves restriccions vinculades a les emissions de CO2. Tot i això, la xifra és millor que la del conjunt de Catalunya, on la davallada ha estat del 6,28%
Saló de l'Automòbil de Mollerussa (ACN / arxiu)
18/02/2020 18:55

Les vendes de cotxes -turismes i tot terrenys- es van reduir un 1,54% l'any 2019 a la demarcació de Lleida. Concretament, es van vendre 7.952 unitats, 120 menys que al 2018.

El president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció (APEA), Xavier Freixes, considera que aquesta "frenada" en les vendes es deu en bona part a l'augment de limitacions relacionades amb les emissions de CO2 i a la incertesa dels possibles compradors sobre noves restriccions que pugui aparèixer en el futur. Al respecte, ha volgut transmetre un missatge de "tranquil·litat" tot assegurant que els cotxes nous d'ara "no contaminen".

Alhora, Freixes ha valorat positivament que el descens de vendes a la demarcació de Lleida ha estat lleu comparat amb el del conjunt de Catalunya, on aquesta incertesa dels consumidors amb les noves normatives s'ha notat molt més i la reducció ha arribat fins al 6,28%.

Xavier Freixes ha fet aquestes declaracions en el marc de la signatura d'un conveni amb Fira de Mollerussa. L'alcalde d'aquesta ciutat, Marc Solsona, ha destacat que precisament enguany el Saló de l'Automòbil de la capital del Pla d'Urgell celebrarà la 40a edició, en el marc de la Fira de Sant Josep. Solsona ha coincidit amb el gremi de venedors a defensar que tots els models nous no són contaminants i ha pronosticat que, tot i la irrupció dels cotxes elèctrics, els actuals sistemes de combustió es mantindran els propers anys perquè la renovació de l'actual parc mòbil de la demarcació, que arriba als 228.000 vehicles, "s'ha de fer de manera sostenible" i no pas malbaratant cotxes que encara tenen molts anys de vida útil.

A l'edició de l'any passat, a la Fira de Mollerussa s'hi van vendre 285 cotxes, xifra que va arribar a representar el 3,6% de les vendes registrades a tota la demarcació de Lleida durant el 2019.