Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Llibert Fortuny donarà el tret de sortida a l'Andorra Kids Film Festival

Llibert Fortuny donarà el tret de sortida a l'Andorra Kids Film Festival

El reconegut saxofonista oferirà un concert gratuït per a totes les edats aquest dissabte a Escaldes-Engordany. El certamen continuarà la setmana vinent amb activitats a les escoles i tallers familiars
Llibert Fortuny, en un concert l'estiu passat a Puigcerdà (Foto: AUCer)
04/04/2018 12:30

Aquest dissabte dia 7, a 2/4 de 6 de la tarda, la Sala del Comú d’Escaldes-Engordany acollirà l’espectacle inaugural de la 4a edició de  l’Andorra Kids Film Festival, que enguany compta amb una obertura del màxim nivell: el reconegut saxofonista català Llibert Fortuny hi oferirà un concert pensat per a un públic familiar. 

L'objectiu en aquest cas és que els assistents, de totes les edats, "descobreixin el músic que tots portem a dins". I no només amb el saxo, sinó amb l’aplicació de la tecnologia a la música: ordinadors, pedals, amplificadors, distorsionadors i saxos electrònics acostaran als nens i nenes a un món desconegut on aprendran activament què és un delay o un loop, jugant amb ritmes i melodies. L'estil de Fortuny, que mescla jazz tradicional amb elements de l’electrònica, és fruit d'un talent innegable però també d'una dedicació plena i unes ganes d'innovar i renovar en l'àmbit jazzístic.

Nascut el 1977, des de ben petit Llibert Fortuny va destacar per la seva vocació i el seu talent musical. Als set anys va començar els estudis de solfeig, guitarra i piano al Conservatori de Manresa i més tard va rebre una beca per estudiar al Berklee College of Music de Boston. Després del seu primer disc, Un circ sense lleons, es va donar a conèixer amb el Llibert Fortuny Electric Quartet i un nou treball carregat d’electrònica, Revolts, que ha estat el disc de Jazz més venut dels darrers anys a l'Estat espanyol. Més tard ha publicat els treballs XXL, Sona Bach i Jazz Nadal.

A partir del dia 7, l’Andorra Kids Film Festival se celebrarà de manera ininterrompuda durant tota una setmana, adreçat a un públic escolar de dilluns a divendres i al públic familiar el cap de setmana. L’oferta d’enguany per a les sessions escolars ha tingut una excel·lent rebuda  per part dels centres. Més de 2.000 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, provinents de tots els sistemes escolars d’Andorra, ompliran la sala del Comú d’Escaldes-Engordany per assistir a les sessions dels cicles Animalades de cine, Al sostre del món i Sport lovers.

Entrades per als tallers familiars

Pel que fa al cap de setmana del 14 i 15 d’abril, amb tallers i sessions de cine adreçades a públic familiar, les entrades es poden comprar al web www.andorrakidsfilmfest.com. Tot i això, hi ha entrada gratuïta per als alumnes d’Inlingua i per als socis del Club Súper3 que portin el carnet. L'únic requisit en aquest cas és passar a recollir aquesta entrada.

Andorra Kids Film Festival és l’únic festival de cinema que a Andorra s’adreça específicament als infants, i ho fa a través de les escoles. Aquesta simbiosi entre sensibilització i aprenentatge permet la transmissió d’uns valors que els organitzadors consideren clau: educació, respecte, inclusió, creació, diversitat i pluralitat, entre d’altres. Entrant ja a la quarta edició, la directora del certamen, Marta Lladó, es mostra satisfeta de la seva evolució, tant pel que fa "al compromís creixent, tot i que encara insuficient, d’entitats, empreses i institucions que hi col·laboren", com pel que fa "al seu posicionament al calendari cultural del país".