Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Llum verd al conveni per a la construcció de la nova Escola Oficial d'Idiomes de la Seu

Llum verd al conveni per a la construcció de la nova Escola Oficial d'Idiomes de la Seu

Les obres es licitaran pròximament i comptaran amb el finançament íntegre de la Generalitat
Edifici Cultural de les Monges
05/09/2007 13:31

El ple municipal de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns un conveni que garanteix el trasllat de l’Escola Oficial d’Idiomes a l’edifici de les Monges. L’acord pres per tots els grups municipals contempla que la Generalitat de Catalunya assumirà el finançament íntegre de la nova escola, que està previst que ocupi dues plantes de l’equipament cultural urgellenc.

L’Ajuntament ha dut a terme la redacció del projecte i serà l’encarregat de fer la contractació de l’obra. El cost de la intervenció està pressupostat en 573.182 euros. El consell de govern de la Generalitat ja va aprovar recentment la subvenció plurianual, que s’adjudicarà entre aquest mateix any i el que ve.

Els portaveus dels diferents partits representats a l’Ajuntament urgellenc van coincidir a destacar la importància de millorar els equipaments educatius de la ciutat, i van felicitar-se, malgrat la lentitud de les gestions, per l’elevat grau d’implicació del departament d’educació en el projecte.

Segons preveu el projecte tècnic, encarregat per l’Ajuntament de la Seu a l’arquitecte David Juárez Mateu i aprovat per la Junta de Govern Local, l’accés a l’Escola Oficial d’Idiomes serà propi i independent des del Carrer de Capdevila. A la planta primera hi haurà la consegeria-reprografia, així com la Secretaria del centre oficial i 5 aules i dos lavabos, un d’ells adaptat.

A la segona planta s’hi adequarà el despatx del cap d’estudis, el despatx de la direcció i la sala de professors, amb tres departaments. També s’hi construirà la biblioteca, una sala d’usos múltiples, dos magatzems, l’aula d’informàtica i l’aula destinada a laboratori d’idiomes, així com els serveis. El projecte aprovat per a la nova Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell contempla tot el programa i requeriments de la Direcció General de Centres Docents del Departament d’Educació.

L’anunci de la licitació imminent de les obres de la nova Escola Oficial d’Idiomes, que aplega més de tres-cents cinquanta alumnes i actualment se situa a l’Institut Joan Brudieu, coincideix avui amb l’obertura de pliques per a la contrucció de l’escola municipal de dansa. Dilluns que ve, l’Ajuntament també signarà un segon conveni amb el departament d’Arquitectura i Paisatge, dirigit per Joan Ganyet, per tal de donar llum verd a la remodelació de l’església de la Immaculada, que servirà d’auditori i aula magna del centre cultural.