Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Llum verda a dues plantes fotovoltaiques al Pirineu

Llum verda a dues plantes fotovoltaiques al Pirineu

El Departament de Territori i Sostenibilitat avala una instal·lació de 35 hectàrees a la Pobla de Segur i una altra de de poc més d'una hectàrea a Fígols i Alinyà
Plaques solars (Foto: Gencat)
05/02/2021 19:35

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha avalat dos projectes d'energies renovables al Pirineu, que suposaran l'habilitació de 36 hectàrees de producció d'energia solar.

A l'Alt Urgell està prevista una planta fotovoltaica de poc més d'una hectàrea i 1,2 MW. Les plaques solars se situarien a la parcel·la del polígon 2 de la partida de les Escales, a Fígols i Alinyà.

D'altra banda, al Pallars Jussà s'ha aprovat una instal·lació de 35,05 hectàrees, de les quals se n'ocuparien 26,5, entre els municipis de la Pobla de Segur i la Conca de Dalt. La planta de 21.004,5 KWp ocuparia diferents parcel·les del polígon 2. Es tracta de finques agrícoles de secà de forma irregular, estructurades en bancals i feixes a l'entorn de la carretera C-13, a les proximitats del barranc del Solà i uns 260 metres al sud-oest del nucli de Sant Joan de Vinyafrescal.

Pendent l'Estudi d'impacte i integració paisatgística

Si bé no hi ha cap element que destaqui de forma considerable per oposar-se al projecte, l'Ajuntament ha assenyalat que la planta es pretén instal·lar a l'àrea delimitada del Geoparc Mundial UNESCO Orígens i que aquest parc té la consideració d'àrea protegida per instruments internacionals.

En qualsevol cas, el projecte està pendent de ser avaluat en el corresponent Estudi d'impacte i integració paisatgística, que també haurà de garantir que en les zones del recinte no ocupades per les plaques solars es mantinguin els usos agrícoles.