Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Llum verda a la instal·lació d'un telecadira a l'estació de Baqueira Beret

Llum verda a la instal·lació d'un telecadira a l'estació de Baqueira Beret

Transportarà 1.800 persones per hora i descongestionarà la sortida d’esquiadors des de Beret. Aprovada també la reforma i ampliació del bar-restaurant Bosque de la cota 1.800
Estació de Baqueira Beret (Foto: ACN)
23/06/2016 17:37

La Comissió territorial d’urbanisme de la Val d’Aran ha aprovat aquest dijous el projecte per instal·lar un telecadira a l’estació d’esquí de Baqueira Beret, des de la cota 1.848 fins a la 2.090, seguint la traça del barranc de Blanheuar. El nou remuntador de pinça fixa de tres places tindrà capacitat per transportar 1.800 esquiadors per hora i la seva construcció comportarà una inversió de més d’un milió d’euros.

El projecte preveu reubicar l’antic telecadira Vista Beret, desmuntat fa dos anys, en una zona que serveixi per descongestionar la mobilitat interior entre les zones de Baqueira i de Beret. El giny també servirà com a infraestructura de retorn dels esquiadors cap a Baqueira en cas d’aturada de les instal·lacions de Beret.

L’accés dels esquiadors al telecadira es farà des d’una pista existent i amb neu, sense que requereixi noves actuacions o condicionaments del terreny. La Comissió ha valorat l’interès públic del projecte i el fet que no existeixen noves pistes associades.

Refugi en cas de mal temps

L’òrgan col·legiat ha aprovat també el projecte de reforma i ampliació del bar restaurant Bosque, situat a la cota 1.800 de l’estació de Baqueira Beret, per donar refugi a més esquiadors en cas de mal temps. La construcció del telecadira de Baqueira i l’aparcament públic de Ruda han comportat un augment d’usuaris en aquesta zona, i el bar restaurant se saturava en dies de màxima afluència.

L’edifici del Bosque acull, a més de restauració, serveis de guardaesquís, botiga, farmaciola, torre de control, oficines i sales per al personal de l’estació. L'espai també compta amb terrasses exteriors.

El projecte suposarà passar d’una superfície construïda de 1.541 m2 a 2.774 m2 per atendre 450 persones i comportarà una inversió de poc més d’un milió d’euros. Les obres milloraran l’accés des de la part superior cap al restaurant i les terrasses, substituiran l’actual sistema d’autoservei lineal per un de flux lliure per agilitar el servei i milloraran els serveis i instal·lacions per aconseguir un edifici més sostenible.