Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina de Turisme del Consell augmenta un 8,8% les visites

L'Oficina de Turisme del Consell augmenta un 8,8% les visites

El 2010 van passar pel punt d'informació del Passeig 14.090 persones Els turistes de la resta de Catalunya són majoria, amb el 56% de consultes
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
27/01/2011 16:28

Al llarg de l’any 2010, l’Oficina Comarcal de Turisme de l’Alt Urgell va atendre 14.090 visites, xifra que representa un augment del 8,8% respecte del 2009. Aquest és també el nombre més alt d’usuaris des que es va obrir l’oficina, l’any 1995.

Les dades venen a confirmar la bona estratègia de suport al sector turístic que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha mantingut, des de sempre, com una de les seves accions prioritàries. Un altre dels factors que expliquen l’augment d’usuaris ha estat l’ampliació i la diversificació dels serveis que ofereix, com ara la venda anticipada d’entrades als espectacles organitzats per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del mateix Consell Comarcal, a més d’altres esdeveniments, com el Retaule de Sant Ermengol.

Per mesos, l’agost va ser, de llarg, el que va registrar un major nombre de visites, un total de 5.275, que suposen el 37,4% del volum d’usuaris de l’any. Cal destacar l’augment de visitants de l’octubre, que, amb 1.112, es va situar com el tercer mes de l’any amb més usuaris. A l’altre extrem, els mesos de febrer i novembre van ser els que hi va haver menys consultes.

Pel lloc de procedència, els turistes catalans es mantenen molt per damunt de la resta, ja que representen el 56% del total d’usuaris atesos a l’oficina. De la resta d’Espanya procedien el 26% dels visitants. Els turistes d’altres països europeus van sumar el 15%, mentre que el 3% restant correspon a persones vingudes d’altres continents.

Les dades també posen de manifest que, malgrat que el 2010 ha estat un any molt dur a causa de la crisi econòmica, l’Alt Urgell es manté i s’aferma com una destinació turística sòlida, especialment per al visitant interessat en el patrimoni cultural i natural. En aquest sentit, els darrers anys ha ampliat considerablement la seva oferta d’itineraris per a la pràctica del senderisme, la marxa nòrdica i la bicicleta de muntanya, fins a situar-se com la comarca de Catalunya amb més rutes senyalitzades.