Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya atén 13 consultes i queixes a la Seu

L'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya atén 13 consultes i queixes a la Seu

Les peticions tenen a veure principalment amb administracions públiques i empreses subministradores de serveis bàsics. Tècnics del servei han estat aquest dimarts al CETAP-Telecentre
Commemoració dels 20 anys de visites del Síndic de Greuges
23/11/2016 10:25

L'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya ha atès aquest dimarts a la Seu d'Urgell un total de 13 visites, de les quals 11 corresponen a consultes i 2 a queixes. Tècnics del servei públic dirigit per Rafael Ribó han dut a terme, tal com ja fan de manera periòdica, una jornada de treball al CETAP-Telecentre per tal de facilitar que els veïns de l'Alt Urgell els puguin adreçar les seves preocupacions sense haver de sortir del Pirineu.

L'adjunt general al Síndic de Greuges, Jaume Saura, ha concretat que la majoria de queixes i consultes tenen a veure amb la relació amb les administracions públiques o bé amb empreses prestadores de serveis bàsics. Així, per exemple, aquest dimarts han atès una queixa cap a l'Ajuntament de la Seu i una altra vinculada a una administració superior. També han rebut consultes sobre subministrament d'aigua, sanitat, tributs i pensions.

Des de l'oficina consideren que el nivell de consultes que reben a l'Alt Urgell és semblant a la mitjana de Catalunya. Tot i això, Saura matisa que sí que reben més activitat i interacció en aquelles poblacions a les quals es desplacen físicament, com ha estat el cas de la Seu, perquè "desplaçar un equip a atendre personalment les persones facilita que la gent s'animi, perquè els veïns ho valoren i s'hi apropen més".

20 anys de visites itinerants

Per ser atès pels tècnics del Síndic de Greuges cal concertar sempre la visita prèviament. El telèfon gratuït de contacte és el 900 124 124; i el correu, sindic@sindic.cat. Aquesta setmana passada, precisament, l'oficina del Síndic ha celebrat 20 anys d'activitat de les visites itinerants arreu del país. Durant aquestes dues dècades, ha atès 101 visites, de les quals n'han sortit 224 queixes i 28 consultes.