Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'oficina del Síndic de Greuges recull queixes i consultes a la Seu

L'oficina del Síndic de Greuges recull queixes i consultes a la Seu

Els tècnics han recollit 16 sol·licituds de temàtiques variades, com ara medi ambient, tributs, sanitat, ensenyament i subministraments bàsics. La visita s'ha dut a terme al CETAP
Visita de l'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya
18/06/2019 18:05

Representants de l'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya han visitat aquest dimarts la Seu d'Urgell per recollir queixes i demandes de veïns de l'Alt Urgell i del Pirineu. L'ens de la Generalitat fa aquestes sessions a diverses ciutats d'arreu del país per facilitar el contacte amb la població i evitar desplaçaments.

Anton Clapés, tècnic del Síndic de Greuges, ha explicat a RàdioSeu que en aquesta ocasió han atès un total de 16 sol·licituds concertades, amb temàtiques molt variades. Entre els punts tractats amb els demandants hi ha qüestions com ara medi ambient, tributs, sanitat i ensenyament. Clapés ha comentat que en la majoria de casos es tracta de gent que anteriorment ja s'han adreçat a l'administració corresponent i no han rebut la resposta que esperaven, motiu pel qual recorren al Síndic. En moltes ocasions presenten directament una queixa, tot i que en d'altres tan sols fan una consulta. També sovintegen, tal com ja és habitual, les queixes referents a empreses de subministraments bàsics, com poden ser llum, aigua, telèfon i gas.

Des de l'ens públic hi han afegit que les queixes varien segons cada territori. Així, al Pirineu hi constaten més peticions relacionades amb temes ambientals que a les àrees urbanes, com també els conflictes relacionats amb l'ús de l'aigua.

El Síndic de Greuges de Catalunya també compta amb un acord de col·laboració en aquelles ciutats on hi ha síndic municipal, com és el cas de la Seu d'Urgell, on actualment fa aquesta funció la docent i exregidora Anna Martí.

L'atenció de l'oficina del Síndic a la Seu s'ha dut a terme al CETAP. La seu central és al passeig de Lluís Companys de Barcelona. També s'hi pot contactar mitjançant el correu sindic@sindic.cat.