Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina Jove de l'Alt Urgell rep 4.000 consultes en un any

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell rep 4.000 consultes en un any

El nou servei genera més activitat que l'anterior Punt Jove Actiu de la plaça del Carme L'habitatge és el principal motiu de consulta, amb 1.300 visites, 22 contractes tancats i 170 tramitacions d'ajuts de lloguer
Centre Cívic l'Escorxador
26/10/2009 16:13

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell a la Seu funciona a ple rendiment just un any després que es posés en marxa. Segons les xifres obtingudes, s'ha doblat les consultes respecte les que realitzava el Punt Jove Actiu.

Ara fa un any es va inaugurar l'Oficina Jove que dóna servei personalitzat als 6.278 joves d'entre 14 i 35 anys que hi ha a la comarca de l'Alt Urgell. Integra diversos serveis en una finestreta única com la borsa jove d'habitatge, l'oficina jove de treball de l'Alt Pirineu, el punt d'informació juvenil i assessorament en matèria de salut.

La regidora urgellenca i consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, manifesta que les responsables del servei se senten "molt orgulloses del resultat del funcionament del primer any d'aquesta oficina, ja que les xifres avalen la bona feina portada a terme" i demostren que són "resolutives i eficaces a l'hora d'assessorar i informar als joves”.

En aquest any, el Punt Jove Actiu ha rebut un total de 4.000 consultes generals. Respecte a aspectes concrets d'habitatge, s'han rebut 1.300 consultes i assessoraments. Des de la borsa jove d'habitatge s'han realitzat 22 contractes de lloguer que han allotjat 33 joves. També s'han tramitat 170 ajuts de lloguer.

Pel que fa al treball, l'oficina ha rebut 363 consultes; 168 assessoraments personalitzats; mentre que la Borsa Interterritorial Activa de Treball (BICAT) ha ofert 72 candidats, ha presentat 27 ofertes d'empreses i 41 empreses han estat contactades per oferir el servei de BICAT.

Així mateix, en el darrer any el web ha rebut un total de 16.700 visites; el butlletí jove mensual té 1.300 usuaris, el Facebook compta amb més de 1.000 amics, mentre que un grup de Facebook té 764 amics.

Pel que fa a les consultes temàtiques, el 37,57% són sobre habitatge; i el 9% són respecte treball i beques. També cal destacar que, amb l'objectiu de descentralitzar l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, cada dimarts a la tarda es desplaça personal al poliesportiu d'Oliana per atendre als joves del sud de la comarca.

Una oficina pionera al Pirineu

Aquest nou equipament va ser realitat ara fa un any gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu (que es fan càrrec de les instal·lacions i la infraestructura) i la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social (que hi aporta 98.000 euros anuals). L’Oficina, de 300 m², està ubicada al Centre Cívic l’Escorxador de la Seu i està dotada amb sis tècniques: 1 d'habitatge, 1 de treball, 2 informadores i les dues tècniques de joventut de l'Ajuntament de la Seu i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, juntament amb la regidora i consellera comarcal de Joventut.