Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina Jove vol seguir divulgant informació i prevenció sobre la sida

L'Oficina Jove vol seguir divulgant informació i prevenció sobre la sida

Els responsables del servei constaten un descens de consultes durant els darrers mesos Al recinte s'hi pot fer proves confidencials amb l'assessorament de l'Associació Antisida de Lleida
Sida - Servei d'Atenció de l'Oficina Jove
29/11/2013 12:45

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de la Sida. Tot coincidint amb la commemoració, l'Oficina Jove farà aquest dimarts vinent una jornada de portes obertes per donar a conèixer els serveis que ofereix pel que fa a informació, prevenció i acompanyament de la malaltia.

L'oficina ofereix actualment la possibilitat de fer proves confidencials, amb l'assessorament de l'Associació Antisida de Lleida. Tot i això, els tècnics encarregats de l'assessorament han constatat un descens de consultes durant els darrers mesos. Una davallada que atribueixen en part al tancament del Casal Jove, des d'on molts joves s'interessaven pel servei.

En aquest sentit, des de l'Oficina Jove fan una crida a no abaixar la guàrdia, ja que, tot i la millora dels tractaments i l'estabilització del nombre de casos detectats, el VIH segueix sent una malaltia perillosa i que pot esdevenir crònica.

Des de l'Associació Antisida mantenen les habituals recomanacions d'utilitzar el preservatiu en les relacions sexuals esporàdiques i també incideixen que el consum de determinades drogues també és un factor de risc.