Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ONG Cruzada por la Alegría agraeix el suport de la Seu a l'Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba

L'ONG Cruzada por la Alegría agraeix el suport de la Seu a l'Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba

El doctor Manuel Verdezia s'ha reunit amb Albert Batalla i el president de les penyes blaugrana de Ponent Nord i Andorra, Pere Mentruit. El programa de RàdioSeu 'Parlem del Càncer' n'emetrà un espai especial dilluns vinent, dia 19
Albert Batalla, amb el doctor cubà Manuel Verdezia Jarque i Pere Mentruit
13/02/2018 18:10

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha rebut aquest dimarts la visita del Cap d’Oncologia de l’Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba, el doctor Manuel Verdezia Jarque, acompanyat pel president de la Federació de Penyes Blaugrana de Ponent Nord i Andorra i membre del Consell de Solidaritat de les Penyes del Futbol Club Barcelona, l’urgellenc Pere Mentruit. Amb aquesta visita, Verdezia ha volgut agrair la col·laboració solidària que el Consell Municipal de Solidaritat de la Seu d’Urgell i la Penya Barcelonista Urgellenca ofereixen des de fa 12 anys a l’ONG Cruzada por la Alegria.

La Seu, mitjançant ambdues entitats, aporta a aquesta associació cubana recursos adreçats al Departament d’Oncologia de l'hospital infantil del sud de Santiago. Entre els mitjans que se'ls ha facilitat hi ha material quirúrgic i sanitari, equips mèdics i també jocs didàctics per als nens i adolescents que estan imgressats per ser tractats de càncer.

A més a més, la Fundació FC Barcelona també aporta recursos a Cruzada por la Alegría. En el darrer Congrés Mundial de Penyes Barcelonistes es va reconèixer públicament la tasca solidària que la Federació de Penyes de Ponent Nord i Andorra està duent a terme des de fa més d'una dècada a l'Hospital Infantil Sur de Santiago. La visita del doctor Manuel Verdezia s’ha emmarcat en el curs internacional sobre càncer infantil que s'ha organitzat aquests dies a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre amb el qual col·laboren activament entre d'altres el referent indiscutible del primer equip del Barça, Leo Messi.

Entrevista a RàdioSeu

Precisament la propera edició del programa de RàdioSeu 'Parlem del Càncer', amb Zósimo González i el doctor Josep Ullés, oferirà una entrevista amb Manuel Verdezia Jarque i Pere Mentruit, en la qual explicaran al detall aquesta col·laboració, que es va iniciar la dècada passada arran d'un intercanvi entre penyes blaugrana de Catalunya i Cuba. L'emissió es podrà escoltar dilluns vinent, 19 de febrer, al migdia (12.15 h).