Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ONG Libera! denuncia un cas de maltractament animal a la Seu

L'ONG Libera! denuncia un cas de maltractament animal a la Seu

Activistes de l’entitat han alliberat una gossa malalta i desnodrida que estava abandonada en una barraca Un grup d'Amics del Refugi de Benavarre estudia denunciar al propietari i als Mossos d’Esquadra
26/01/2011 18:33

L’ONG Libera! ha denunciat un cas de maltractament animal a la Seu d’Urgell. Activistes de l’entitat animalista han alliberat aquest mes de gener una gossa, de nom Sendoa, que es trobava en molt mal estat de salut en una barraca del carrer de Sota Palau, prop de l’Ajuntament de la ciutat i del Parc Olímpic del Segre. L’animal, malalt i desnodrit, patia l’abandonament per part del seu propietari.

La queixa a Libera! es va fer arribar a través d’un grup de voluntaris del refugi de l'Alt Urgell-Cerdanya, que col.laboren sota el nom d'Amics del refugi de Benavarre. Des del col.lectiu, que està en procés de convertir-se en associació, ja s’havia fet arribar el cas als Mossos d’Esquadra. Segons critiquen, però,  "tot i que es van comprometre a comprovar els fets, aparentment no van fer res per ajudar la gosseta maltractada”.

Dos mesos després de demanar l’ajut als mossos, i en veure que no s’havia pres cap tipus de mesura, membres de l’ONG van rescatar d’urgència ara fa uns dies l'animal “per recomanació d’una veterinària que li donava hores de vida si continuava en les mateixes condicions”. La narració dels fets especifica que la bèstia “estava tancada en una petita barraca, sense espai per poder moure’s, feia les seves necessitats al mateix lloc on descansava i dormia i no tenia l’alimentació adequada ni aigua neta”. Des del grup de voluntaris del refugi de Benavarre es lamenta que “no l’atenia ni el propietari ni cap veterinari". Així mateix, es va poder comprovar que l'animal estava tancat al mateix lloc les 24 hores, tots els dies de la setmana.

Després de la inspecció veterinària s'ha confirmat que la gossa té una hèrnia no tractada i dos tumors mamaris, a més d’una gran nafra necrosada i infectada. Un dels activistes acull l’animal a casa seva. Un cop es recuperi, serà operat. L’ONG Libera! es fa càrrec de les despeses de l’operació i està ajudant i assessorant els voluntaris de la Seu per tirar endavant la denúncia al propietari, Josep A.V., i als Mossos d’Esquadra “per inoperància”.

Precisament, quan la gosseta estigui recuperada serà acollida pels voluntaris del refugi fins que se li trobi una família que se’n faci càrrec. Des del col.lectiu ja s’ha avançat en un comunicat de premsa que, amparant-se en la llei de protecció animal catalana, “es denunciaran tots els casos d’aquest tipus que es trobin a la zona, on hi ha molts refugis il.legals de caçadors amb animals en molt males condicions”.

  • Gosseta maltractada
  • Barraca on es trobava la gosseta