Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'oposició de la Seu critica la fusió del butlletí 'Seu Ciutat' i l'Agenda Cultural

L'oposició de la Seu critica la fusió del butlletí 'Seu Ciutat' i l'Agenda Cultural

PSC-Progrés, ICV i PP creuen que s'utilitza la informació d'activitats per fer propaganda i retreuen que no se'ls consultés els canvis L'equip de govern justifica el canvi per retallar despeses tot mantenint la informació institucional
Plaça dels Oms
11/05/2010 18:36

Els tres grups polítics de l’oposició de l’Ajuntament de La Seu han manifestat el seu desacord amb el nou format del butlletí municipal Seu Ciutat, que en el nou exemplar s’ha fusionat amb l’agenda d’activitats culturals. En un comunicat conjunt, PSC-Progrés, ICV i PP consideren aquest canvi “electoralista a pocs mesos de les eleccions”. L’informatiu s’ha distribuït a totes les llars de la Seu aquest començament de mes.

Des l’oposició asseguren que “durant 25 anys l’Ajuntament ha elaborat un format de Seu Ciutat amb el consens de tots els grups” i que ara “l’alcalde Batalla decideix canviar-lo de manera unilateral i sense consultar-ho a la resta de formacions polítiques”. El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, entén que l’Agenda Cultural “queda totalment desvirtuada i perd la seva raó de ser, ja que es barreja la informació de les activitats culturals amb la propaganda política”. L’apartat cultural només ocupa l’ultima pàgina de les quatre existents.

Progrés, ICV i PP també retreuen a l’equip de Govern que “es passa d’un o dos informatius l’any a fer-ne sis, amb el cost econòmic que això representa, i deixant un espai insignificant i residual als grups de l’oposició per tal que hi puguin dir la seva”.

En aquesta línia, els grups contraris al nou format hi veuen “una visió interessada i partidista de les coses que afecten a la ciutat i al mateix Ajuntament”, que li fa perdre “la seva funció informativa de les coses que interessen als ciutadans i passar a ser un document de propaganda electoral de poc interès pel ciutadà”.

Els tres grups de l’oposició demanem a Batalla “que escolti, que dialogui i que rectifiqui per tal de fer una utilització més racional i menys interessada dels recursos públics de tots i totes els urgellencs i les urgellenques”.

Resposta de CiU i ERC

Des de l’equip de Govern, en canvi, es defensa el nou format precisament per l’objectiu de retallar despeses. CiU i ERC subratllen que la fusió fa que s’ofereixi en un sol format dues publicacions que fins ara es distribuïen per separat, amb la despesa que això comporta.

Pel que fa a la línia del butlletí, el tinent d'alcalde Jesús Fierro assegura que els grups de l'oposició "no perdran cap oportunitat d'expressar-se, ja que des d'ara hi apareixeran les seves opinions sis cops l'any en comptes de dos com fins ara".

A l’editorial mateix de la revista, s’argumenta que “els moments de crisi són per canviar les coses” i que aquest "és un clar exemple d'aplicació d'un nou model que aprofita el cost d'una publicació existent, l'agenda cultural, i l'amplia amb un contingut que forma part de l'obligació institucional de mantenir informats els ciutadans".