Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Orquestra Camerata XXI apropa l'època daurada de Venècia

L'Orquestra Camerata XXI apropa l'època daurada de Venècia

El concert, aquest dissabte a la Sala Sant Domènec, ofereix peces de Vivaldi, Albinioni i Boccherini
Camerata XXI
30/01/2009 16:15

Aquest dissabte, a la sala Sant Domènec de la Seu, el Quintet de Solistes de corda de l'Orquestra Camerata XXI oferirà el concert titulat Veniu, a Venècia s'hi fan concerts. El conjunt està format per David Puertas (narrador), Tobias Gossmann i Xavier Blanc (violins), Miquel Córdoba (viola), Quim Alabau (violoncel) i Mario Lisarde (contrabaix).

Aquest concert vol apropar a tots els públics la música que s'escoltava a Venècia cap a l'any 1700. La primera part inclou la primera simfonia de Vivaldi, una obra d'Albinoni i unes danses de Luigi Boccherini. La segona part està dedicada en exclusiva al gran mestre de violí de l'època: el frare Antonio Vivaldi, professor de l'Ospedalle de la Pietà, autor de centenars d'obres per a instruments solistes i compositor d'èxit gràcies a les seves òperes. Les cèlebres Quatre Estacions hi són presents, a més de dos dels seus concerts més populars.

Camerata XXI es va presentar públicament l'any 2003. De caràcter professional i estable, té fixada la seva residència al Camp de Tarragona. El seu Quintet de Corda destaca pel nivell tècnic i interpretatiu. La constitució de l'orquestra ha permès reunir cinc músics amb una trajectòria impecable també en l'àmbit de la música de cambra.

David Puertas, músic i periodista, des dels anys 80 es dedica a la divulgació musical. Ha col.laborat, entre d'altres, amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Auditori Pau Casals del Vendrell, la Banda Municipal de Barcelona, Ibercàmara, la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, Ràdio Nacional d'Espanya i Televisió de Catalunya. És autor de diversos llibres dedicats a Mozart, a Stravinsky i als enigmes i i jocs musicals.