Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Luís Rojas Marcos obrirà el 4t Congrés d'Educació i Entorn de la Seu

Luís Rojas Marcos obrirà el 4t Congrés d'Educació i Entorn de la Seu

La trobada educativa, que debatrà sobre la convivència, se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de maig També hi participaran Antoni Bassas, Carles Capdevila, Josep Ramoneda i Eulàlia Vintró, entre d'altres
Presentació del 4t Congrés d'Educació i Entorn
06/05/2008 19:34

El professor de psiquiatria de la Universitat de Nova York, Luís Rojas Marcos, serà l’encarregat de dur a terme la conferència inaugural del 4t Congrés d’Educació i Entorn, que se celebrarà a la Seu els pròxims dies 22, 23 i 24 de maig. La presentació oficial del programa d’actes del Congrés, que debatrà sobre la convivència, l’ha feta aquest dimarts a la tarda l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el director general d’Innovació del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Joan Badia; el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; i la regidora d’Educació, Mireia Alba.

La inauguració de la trobada educativa comptarà amb la presència del conseller d’Educació, Ernest Maragall, i es farà al claustre de la Catedral de la Seu. Segons ha explicat l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, la tria de la ubicació s’ha decidit per “donar resposta a l’alta demanda de places per assistir a l’acte, amb el reclam d’una personalitat de molt prestigi”. De moment, ja hi ha 350 persones inscrites, i la xifra podria elevar-se als 400 assistents, tots ells relacionats amb el món educatiu.

Batalla s’ha mostrat satisfet pel fet que “aquest congrés, adreçat a tot el país, es realitzi a la nostra ciutat, al Pirineu”, i ha volgut subratllar la “feina ingent” per part de tècnics i professionals tant de l’Ajuntament, del Consell Comarcal, com del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Urgell a l’hora d’organitzar una nova edició d’aquest certamen.

Per la seva part, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha remarcat la superació any rera any del congrés "que en aquesta edició aporta un ventall de ponents de molt alt nivell”.

Per últim, el director general d’Innovació del departament d’Educació, Joan Badia, ha assenyalat la importància de reflexionar sobre els problemes de convivència que neixen de l’entorn escolar. Segons ha afirmat Badia, “la construcció activa de la convivència futura, en un marc d’interculturalitat, passa pel que es fa i s’ensenya a l’escola, que s’ha d’adaptar als canvis que ha viscut Catalunya en els últims anys”.

El 4t Congrés finalitzarà amb la Declaració de la Seu, que marcarà un seguit de línies i propostes estratègiques en relació a la convivència.

Altres noms coneguts que formaran part dels espais de reflexió, d’iniciatives i de debat del Congrés d’Educació i Entorn són el del periodista Carles Capdevila, director del programa “Eduquem les criatures”; el del també periodista i director de “El Matí de Catalunya Ràdio, Antoni Bassas; el del filòsof, periodista i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Josep Ramoneda, entre d’altres.