Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Més de 200 persones han visitat els nous quiròfans de l'Hospital de la Seu

Més de 200 persones han visitat els nous quiròfans de l'Hospital de la Seu

Les instal.lacions entraran en servei d’aquí a una setmana
Hospital - Visita quiròfans
11/03/2008 12:37

Aquest dilluns ha tingut lloc una jornada de portes obertes al Sant Hospital de la Seu per mostrar a la ciutadania el nou bloc quirúrgic abans de la seva entrada en funcionament, d’aquí a una setmana.

La jornada de portes obertes ha comptat amb un total de 13 visites en grups de 15 persones cadascun de 30 minuts de durada. Cal destacar també que els membres del Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Seu, regidors de l’ajuntament urgellenc i representants del Bisbat d’Urgell així com el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell han realitzat una visita guiada a càrrec del director-gerent del centre hospitalari, Jordi Riba, qui ha anat explicant els diferents espais dels nous quiròfans.

Els visitants han tingut l’oportunitat de veure, ja instal•lat, l’equipament d’última generació amb que comptarà a partir d’ara el Sant Hospital. Les instal.lacions permetran realitzar més intervencions quirúrgiques i en millors condicions. Així mateix, els visitants van rebre explicacions sobre procediments poc coneguts i que van prenent cada vegada més protagonisme, com ara la Cirurgia Major Ambulatòria, per a la qual està especialment preparat el nou sistema de quiròfans.

Amb una inversió de 1.400.000 €, la nova àrea quirúrgica de l’hospital passa dels 330 m2 a 670 m2. Als dos quiròfans i sala de parts existents fins ara, s’afegeixen noves sales per la pràctica de cirurgia major ambulatòria i endoscòpies. També són nous la central d’esterilització i els espais d’espera i d’informació per a usuaris i familiars.

D'altra banda, recordem que els nous quiròfans de l’àrea quirúrgica incorporen equipament d’última generació, com són els monitors d’anestèsia, les noves taules de quiròfans, la de la sala de parts i per a cirurgia ortopèdica i traumatologia.

Totes les sales compten amb equipament informàtic i els materials, des dels monitors a les làmpades i els autoclaus compleixen les normatives d’eficiència i estalvi energètic més exigents.

Finalment, la nova àrea quirúrgica tindrà un millor accés a la zona d’hospitalització, i permetrà una redistribució de l’espai a l’hospital. Posteriorment s’iniciarà el trasllat i renovació del servei de radiologia. Aquest trasllat facilitarà, al seu torn, l’ampliació dels espais d’ús públic a admissions i urgències.