Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Més de 400 alumnes utilitzaran el transport escolar a l'Alt Urgell

Més de 400 alumnes utilitzaran el transport escolar a l'Alt Urgell

Aquest dimecres també ha reprès la seva activitat la cuina de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell
Autobús escolar
12/09/2007 17:14

El servei de transport escolar de l’Alt Urgel s’ha posat aquest dimecres en marxa, coincidint amb l’inici del curs 2007-2008, amb total normalitat. Són 405 els alumnes de primària i secundària que enguany fan ús d’aquest servei, que coordina i gestiona el Consell Comarcal. Aquesta xifra representa un lleuger descens respecte del curs anterior, en què 428 escolars utilitzaven el transport. Aquest servei és gratuït per a les famílies.

La novetat més destacada del servei que s’ha iniciat avui és que la línia que surt de la població de Toloriu ha passat a ser directa fins a la Seu d’Urgell. D’aquesta manera, als cinc alumnes d’aquesta línia no els caldrà fer l’enllaç, a la cruïlla de la carretera N-260, amb els autobusos provinents de Lles de Cerdanya.

Els vehicles del transport escolar surten cada matí de 17 punts diferents de la comarca i fan parada a més de 60 nuclis de població. Després de recórrer, en total, més de 850 quilòmetres, deixen els alumnes en els diversos centres de destinació, que són el col•legi Sant Jordi i l’IES Aubenç d’Oliana, el col•legi Miret i Sans d’Organyà, el col•legi de Tuixén i els col•legis Albert Vives, Pau Claris i La Salle i l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

La distribució dels alumnes usuaris del transport escolar, per línies, és la següent:

Argestues: 13 alumnes
Bescaran: 10 alumnes
Cabó: 13 alumnes
Cal Casanoves: 5 alumnes
Calbinyà: 31alumnes
Castellbò: 40 alumnes
Civís: 14 alumnes
Josa: 2 alumnes
La Parròquia d’Hortó: 26 alumnes
Lles de Cerdanya: 73 alumnes
Montanissell: 100 alumnes
Ossera: 9 alumnes
La Penella: 30 alumnes
Prullans: 12 alumnes
Toloriu: 5 alumnes
Tuixent: 10 alumnes
Vilanova de Banat: 12 alumnes

D’altra banda, avui també ha reprès la seva activitat la cuina de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, gestionada pel Consell Comarcal a través de l’empresa pública IAUSA i que dóna servei als centres escolars Pau Claris, La Grandalla, Taller Claror, Castellciutat, Els Agols de Montferrer i Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, a més del mateix institut de secundària de la Seu.