Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Més del 1.200 joves de diversos països ja es troben al bisbat d'Urgell per participar en els actes previs a la JMJ

Més del 1.200 joves de diversos països ja es troben al bisbat d'Urgell per participar en els actes previs a la JMJ

12/08/2011 10:03

Aquest dijous han arribat al Bisbat d'Urgell un gran nombre de joves provinents de les diòcesis franceses d'Ebry i de Tulle. Els nois i noies estan acompanyats pels seus respectius bisbes, Michel Dubost i Bernard Charrier. També són en terres andorranes i de Lleida joves de la Índia, Eslovàquia, Udine (Itàlia), Bèlgica, Polònia i Alemanya. En les pròximes hores, s'espera aplegar un total de 2.000 joves cristians.

L'acte més rellevant que s'ha celebrat aquest dijous ha estat l'Eucaristia al Santuari del Sant Crist de Balaguer, presidida per l'Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives. La missa ha coincidit amb la celebració del dia de Santa Clara d'Assís i la posterior representació per part de les germanes clarisses del Sant Crist de Balaguer del 'Trànsit de Santa Clara'.

La missa internacional al Sant Crist de Balaguer ha aplegat tots els grups acollits a la ciutat, en una amalgama de cultures que ha combinat vestits tradicionals indis i echarpes alemanys. Entre les més de sis-centes persones també hi han assistit ciutadans, com ara l'alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé.

Paral.lelament, s'han dut a terme actes en altres poblacions de la diòcesi d'Urgell, com és el cas d'Andorra la Vella. Allà les autoritats han donat la benvinguda als joves d'Evry. També han rebut els joves francesos de Tulle a la població andorrana d'Escaldes. Així mateix s'ha celebrat un altre acte de benvinguda al Pavelló Poliesportiu de Ribes de Freser on hi ha arribat 313 joves d' Udine (Itàlia).

Una altra de les jornades més rellevants d' aquests dies d'acollida a la diòcesi d'Urgell s'ha previst per aquest divendres a Núria, on s'ha programat la descoberta del lloc, sortides a la muntanya, i la pregària conjunta a l'esplanada del Santuari.