Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mònica Bonet presenta divendres a la Seu d'Urgell el conte 'Els minairons'

Mònica Bonet presenta divendres a la Seu d'Urgell el conte 'Els minairons'

La il·lustradora, d'origen pallarès, n’ha fet una edició artesanal, limitada i seriada L'acte de presentació tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal a les vuit del vespre
Mònica Bonet - Els Minairons
16/04/2015 09:05

La il·lustradora Mònica Bonet presentarà aquest divendres a la Seu d’Urgell el conte Els minairons, el tercer de la col·lecció Llegendes del Pirineu, endegat per la pròpia autora l’any 2011 a l’Escola Massana de Barcelona i de la qual també en formen part La vella de Romadriu i El gat coix. L’acte tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal a les vuit del vespre.

La publicació té el valor afegit d’un disseny original. Impresa en format fanzine, és en realitat un DINA3 que, una vegada troquelat i plegat artesanalment per l’autora, adquireix la forma d'un llibre de 10 pàgines, tal com es presenta al públic. Se n’ha fet un tiratge limitat de 500 exemplars, cadascun dels quals numerat manualment.

D’origen pallarès, Mònica Bonet ha estat sempre interessada en les llegendes pirinenques. És per aquest motiu que va idear la col·lecció com un homenatge a les creences populars de la gent de muntanya i, alhora, com una eina per difondre-les a les noves generacions.

Els minairons explica la llegenda dels éssers més petits i alhora més valents de la mitologia pirinenca. Segons la tradició, es cullen d’una planta la nit de Sant Joan i es guarden en canuts d’agulles fins que l’amo els necessita perquè li donin un cop de mà per resoldre algun afer important.