Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Malestar laboral dels professors de l'Escola Municipal de Música de la Seu

Malestar laboral dels professors de l'Escola Municipal de Música de la Seu

Demanen passar a ser treballadors municipals i la creació d’un règim laboral intern No duran a terme actuacions musicals públiques fins que se solucioni la situació
Primavera de Lletres 2012
24/11/2008 19:41

Els professors de l’Escola de Música de la Seu han anul.lat les actuacions musicals públiques. Aquesta decisió s'ha adoptat per denunciar la seva situació laboral, que consideren que és "precària". La directora del centre educatiu municipal, Lourdes Garcia, ha explicat que la setmana passada el professorat ja va repartir una carta als alumnes per donar a conèixer les seves reivindicacions, entre les que destaquen la necessitat de crear places pròpies com a treballadors municipals i l'elaboració d’un règim laboral intern.

Segons comenta Garcia, “tot i que en cap moment s’ha trencat el diàleg amb l’Ajuntament, hem decidit actuar perquè les paraules no s’han traduït en fets i ja fa set anys que es repeteix la mateixa situació”. Actualment els vint-i-dos professors de l’Escola Municipal de Música tenen contractes d’obra i servei de deu mesos de durada, de setembre a juny. “Cal una reforma i deixar clara la tasca laboral del professorat”, apunta la directora.

A aquesta queixa també s’ha afegit el malestar per l’augment de les quotes mensuals. En opinió de Garcia, el preu dels cursos no s’ha conegut fins després de la matrícula. Els professors temen “una davallada del nombre d’alumnes”.

L’Escola Municipal de Música no oferirà aquest curs escolar el festival de Nadal ni el de Santa Cecília. El professorat ha decidit que a partir d’ara només durà a terme celebracions internes. En aquest sentit, Garcia confia que la situació laboral millori. Així mateix, subratlla que “la professionalitat i motivació envers l’escola no ha canviat i que els alumnes no es veuran afectats per aquestes reclamacions”.