Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mancomunitat i Generalitat elaboraran un Pla Estratègic de l'Esquí Nòrdic

Mancomunitat i Generalitat elaboraran un Pla Estratègic de l'Esquí Nòrdic

El DPTOP mantindrà l'ajut de 100.000 euros anuals per a les estacions de fons catalanes
Reunió Mancomunitat - Generalitat
27/03/2008 20:01

La Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic i la Generalitat de Catalunya han acordat elaborar un pla estratègic de l’esquí nòrdic català coordinat per l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Aquest acord és el resultat de la reunió mantinguda entre els vuit representants de la Mancomunitat, encapçalats per l’alcalde accidental de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, en la qual també hi va participar el director de serveis d’aquest departament a l’Alt Pirineu i Aran, Jordi Mas.

La reunió va servir per presentar al conseller Nadal la recent ampliació de la Mancomunitat als municipis de Guils de Cerdanya, Alins i Lladorre. Així mateix, el conseller va informar de la decisió ja adoptada pel DPTOP de mantenir les ajuts del programa d’ajuts de 100.000 € per estació que el Govern atorga des de fa dos anys. El conseller va comunicar la continuïtat d’aquesta línia d’ajuts amb l’objectiu de millorar les infraestructures bàsiques de les set pistes d’esquí nòrdic.

En aquest sentit, Albert Batalla, com a president de la Mancomunitat ha manifestat la satisfacció perquè la implicació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques “ajudarà al sector del nòrdic català a definir un llibre de ruta que ens permeti prioritzar inversions i estratègies que el potenciïn com un important element de dinamització del territori”. Batalla ha afegit que el pla estratègic “ha d’analitzar els reptes del sector, no només les inversions bàsiques, sinó també en com aprofundir en la desestacionalització, la promoció conjunta i la viabilitat de futur de les estacions catalanes”.

Recordem que la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic està composta, després de la seva ampliació el passat mes de febrer, per La Seu d’Urgell, les entitats municipals descentralitzades de Castellbò (Sant Joan de l’Erm) i d’Aransa, i els municipis de Lles, Josa-Tuixent (Tuixent-La Vansa), Guils de Cerdanya (Guils-Fontanera), Alins (Bosc Virós) i Lladorre (Tavascan).