Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Manifestació a Madrid per reclamar mesures contra els danys de la fauna salvatge

Manifestació a Madrid per reclamar mesures contra els danys de la fauna salvatge

Hi ha participat una cinquantena de sindicalistes d'Unió de Pagesos. A la concentració també s'ha demanat la millora de la gestió de la sanitat animal
Participació d'UP a la manifestació davant el Ministeri (Foto: UP)
13/09/2017 15:20

Una cinquantena de sindicalistes d’Unió de Pagesos han participat aquest dimecres a la concentració convocada conjuntament amb Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders davant del Ministeri d’Agricultura, a Madrid, per reclamar mesures contra els danys de la fauna salvatge i recursos per a la sanitat animal. Després de la concentració, a la qual han assistit prop de 500 persones de les organitzacions de tot l’Estat espanyol, els representants han lliurat al Ministeri un manifest amb reclamacions i propostes per a la millora de la gestió de la fauna i la sanitat animal.

Els pagesos volen es delimitin les zones d’emergència faunística i s’estableixin plans de control de les espècies que perjudiquen la ramaderia. També creuen imperatiu que es reforcin els plans i estratègies sanitàries específics per a gestió de fauna i que augmenti la coordinació entre les autoritats competents en matèria de sanitat animal i medi ambient.

Així mateix, demanen que s’estudï indemnitzar adequadament els efectes del sanejament (sacrifici d’animals, immobilitzacions, etc.) i que es publiqui l’ordre d’ajuts per repoblar les explotacions que pateixen buidats sanitaris. A més, sol·licita que es flexibilitzin certs aspectes del protocol sense malmetre l’eficiència del procés, amb la inclusió de mesures de gestió com la possibilitat que el ramader faci una contra-anàlisi o que es permetin moviments d’animals sans —que avui queden bloquejats— si es detecta algun focus de malaltia.

El sindicat manifesta que "cal que la sanitat ramadera sigui una prioritat d’estat, tenint en compte l’estreta relació que manté amb la salut humana i la seguretat alimentària". I afegeix: "Per això, és imprescindible dotar el sanejament animal dels recursos necessaris i evitar que el seu cost recaigui sobre el ramader fent perillar la viabilitat econòmica de les explotacions; s’ha de posar en valor la tasca del sector, que suporta els costos i sacrificis econòmics, materials i emocionals de campanyes de sanejament continuades, i no pas permetre que s’hi afegeixin ara els perjudicis causats per la sobrepoblació de fauna salvatge".