Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mans Unides celebra aquest dissabte la seva assemblea anual

Mans Unides celebra aquest dissabte la seva assemblea anual

L’entitat solidària ha dut a terme tres programes de formació al Senegal
Mans Unides - Senegal
29/11/2007 17:40

Mans Unides de la Diòcesi d’Urgell celebrarà aquest dissabte, dia 1 de desembre, la seva assemblea anual, en la qual es tractarà dels tres projectes solidaris d’educació que s’han dut a terme al Senegal. L’entitat solidària ha rebut 99.589 euros a través de les parròquies, les aportacions de particulars i les quotes dels seus socis. L’assemblea serà presidida pel Bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i hi assistiran tots els integrants de l’entitat representants en les diferents àrees geogràfiques de la diòcesi.

Les tres iniciatives que ha dut a terme aquest any Mans Unides han estat directament vinculades amb la formació dels infants i de les dones en l’àmbit rural de Senegal. Aquest país té un nivell de pobresa alt, malgrat que fa grans esforços en l’educació dels infants. Moltes de les mancances són pal•liades amb la tasca dels col•lectius de missioners.

Els projectes s’han desenvolupat a Thies, a Lalane-Diassap, on s’hi ha fet una guarderia per a infants amb l’objectiu de facilitar l’educació dels més menuts i alhora permetre a les mares que puguin dedicar-se a les feines al camp. A Rufisque, a l’Institut dels Pares de Sant Josep, s’hi ha construït una nova escola pels infants i joves. A Tattaguine s’hi ha fet una escola per a la formació de dones en l’àmbit rural.

Segons ha informat el Bisbat d’Urgell a través d’un comunicat, “tots tres projectes s’han dut a terme amb èxit, i nens i nenes i moltes mares han incrementat les seves possibilitats d’accedir a la cultura i a la formació bàsica, ja que els índex d’analfabetisme són molt alts en aquestes zones”. Mans Unides d’Urgell ha mostrat la seva satisfacció pels resultats aconseguits enguany i “dóna les gràcies als ciutadans que amb la seva solidaritat han fet una realitat aquests tres projectes”.

En l’assemblea del dissabte es proposaran nous projectes de solidaritat per enguany.