Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mans Unides inicia una nova campanya solidària contra la fam

Mans Unides inicia una nova campanya solidària contra la fam

Enguany la delegació urgellenca col·laborarà en un projecte per afavorir la comercialització directa per part de camperols indígenes del Panamà. Al 2016 l'entitat ha fet aportacions a col·lectius del Congo i el Marroc
Campanya 2017 de Mans Unides
21/02/2017 17:10

Mans Unides de la Parròquia de Sant Ot ha iniciat una nova campanya solidària contra la fam al món. Enguany, l'entitat urgellenca col·laborarà en un projecte de formació a la comarca de Ngöbe Bugle (Panamà), per afavorir la producció i comercialització directa per part dels grups indígenes de la zona.

Segons han exposat des de Mans Unides, en aquesta àrea de l'Amèrica Central "els camperols segueixen vivint exclosos i marginats, amb moltes mancances i pobresa". L'objectiu és ajudar 259 famílies el primer any, i 753 el segon any, per tal de fomentar l'explotació agrícola sostenible i el desenvolupament integral de la comunitat, mitjançant una aportació de 30.909 euros. El responsable de l'aplicació serà Alejandro Urriola, de la Fundació Campesina Indígena de Veracruz.

Al llarg de l'any, Mans Unides de la Parròquia de Sant Ot durà a terme les accions habituals, com ara les campanyes entre els socis i feligresos, el Sopar de la Fam i la venda de flors i plantes. El cartell de la campanya d'enguany se centra a recordar que un terç dels aliments que consumim al món desenvolupat "acaba a les escombraries" mentre "800 milions de persones continuen patint fam al món". Per això, el text conclou que "el món no necessita més menjar; necessita més gent compromesa".

Tot coincidint amb la presentació del nou projecte, el col·lectiu ha fet balanç de la campanya 2016, de la qual han agraït el fet que una família ha aportat 30.155 euros per a la millora d'una extensa zona de la diòcesi de Luango (Congo), per facilitar l'adquisició d'estris i llavors per part de la població local, com també la formació dels habitants. També s'ha recollit 5.800 euros per a un projecte de promoció social de dones en un suburbi del Marroc. L'associació ha fet públic "el més gran agraïment a tothom qui ho fa possible".