Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mar Serna inaugura la nova oficina de Treball a Vielha

Mar Serna inaugura la nova oficina de Treball a Vielha

07/12/2007 11:49

La consellera de treball, Mar Serna, ha inaugurat la nova ubicació de l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) a Vielha, tot i haver-se posat en funcionament fa 5 mesos. El nou espai, equipat amb majors recursos materials i amb una major capacitat d'atenció als usuaris, substitueix així a l'antiga oficina que portaba oberta des de l'any 1997, segons ha declarat el director del Servei d'Ocupació Catalá Juan Josep Berbel. Actualment l'oficina presta servei a 193 desocupats i gestiona més de 450 ofertes de treball anuals.

La consellera de treball, Mar Serna, ha visitat la Val d'Aran per a inaugurar aquest migdia les noves instal·lacions de l'Oficina de Treball de la Generalitat a Vielha. L'oficina, en funcionament des de fa 5 mesos, actualment està gestionant 193 sol·licituds d'ocupació i més de 450 ofertes de treball anuals, la gran majoria relacionades amb el sector de serveis i de la construcció. Segons Serna, l'oficina integra el nou concepte de serveis d'orientació laboral amb el qual, a més de afavorir el flux entre la demanda i l'oferta de treball, també ofereix orientació sobre cursos formatius o l'optimització dels recursos a través de les noves tecnologies.

La inauguració ha estat precedida d'una reunió a la qual ha assistit el Síndic, Francèsc Boya, un grup d'empresaris aranesos, a més de la pròpia consellera. Durant la trobada els empresaris han explicat les problemàtiques específiques del mercat laboral a Aran, com són la estacionalitat, la poca accessibilitat dels treballadors als cursos formatius per qüestions d'aïllament geogràfic, o l'absència de professionals disposats a traslladar-se al territori. En aquest sentit, Boya, ha anunciat que en els pròxims dies es procedirà a la creació d'una comissió formada per empresaris aranesos i Conselh Generau para tractar de millorar tots aquells aspectes que fan que la situació laboral sigui precària.