Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Maria Ubach, nova ministra d'Afers Exteriors d'Andorra

Maria Ubach, nova ministra d'Afers Exteriors d'Andorra

Pren el relleu de Gilbert Saboya, que estrena el ministeri d'Economia, Competitivitat i Innovació. Josep Maria Areny esdevé ambaixador permanent al Consell d'Europa; i Ester Rabasa, ambaixadora a la UE, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos
Gilbert Saboya, Antoni Martí, Maria Ubach i Josep Maria Areny (Foto: Govern d'Andorra)
17/07/2017 20:44

Maria Ubach ha pres possessió aquest dilluns com a nova ministra d’Afers Exteriors d'Andorra. Ubach pren el relleu de Gilbert Saboya, que alhora ha esdevingut nou ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació. En l'acte també ha fet jurament del càrrec el nou ambaixador permanent d'Andorra al Consell d’Europa, Josep Maria Areny.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha assenyalat que la remodelació del Govern respon a "una evolució natural" i que es manté "la mateixa visió i la voluntat de demostrar que les iniciatives que s’han desenvolupat estan al servei dels ciutadans". Maria Ubach ha estat fins ara ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos. En el nou càrrec, Ubach es mantindrà com a cap negociadora per a l’acord d’associació amb la Unió Europea. La nova ministra ha destacat que el pacte amb la UE és una de les prioritats del seu ministeri i que serà "una eina crucial per modernitzar l’economia del país", però també ha volgut fer referència a d'altres dossiers de l’àmbit multilateral i bilateral als que es donarà continuïtat.

Gilbert Saboya estrena un nou ministeri i entre les seves prioritats ha destacat la de "donar una nova embranzida a l’obertura econòmica i alhora col·laborar amb el sector privat en la promoció de la marca de país, tal com ja es treballa des de la Confederació Empresarial Andorrana i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis". Saboya ha explicat que aquest Ministeri "dóna coherència a la feina que s’ha fet fins ara, per preparar un marc que permetés a Andorra ser capaç de competir a l’exterior". Així, segons el polític lauredià, les reformes dutes a terme els darrers anys i la millora de l’entorn "plantegen un marc idoni per donar un nou impuls a la competitivitat i la innovació".

De la seva part, Josep Maria Areny té una àmplia trajectòria en el camp de l’educació. Areny ha assegurat que donarà continuïtat a la feina feta per Ester Rabasa, incidint en l’educació de la ciutadania. Precisament Rabasa, que fins ara ocupava el càrrec d’ambaixadora al Consell d’Europa, passa a ser l’ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg i Països Baixos. Ha indicat que és un honor assumir el càrrec i que ho farà amb la màxima responsabilitat.