Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'escriptora Marta Grau presenta a la Seu d'Urgell el llibre 'La música que sona quan acaba la cançó'

L'escriptora Marta Grau presenta a la Seu d'Urgell el llibre 'La música que sona quan acaba la cançó'

L'acte tindrà lloc aquest dimecres, a les 7 del vespre, al pati de la Biblioteca Sant Agustí. L'autora estarà acompanyada de Roser Porta i Laura Casanovas
Presentació del llibre 'La música que sona quan acaba la cançó'
06/07/2020 19:55

L'escriptora urgellenca Marta Grau Repullo presentarà aquest dimecres, 8 de juliol, a la Seu d'Urgell, la seva novel·la La música que sona quan acaba la cançó, publicada per l'editorial Rosa dels Vents. L'acte, que tindrà lloc al pati de la Biblioteca Sant Agustí, a les 7 del vespre, comptarà amb la presència de Roser Porta i Laura Casanovas.

Per assistir a la presentació cal inscriure's prèviament al telèfon de la biblioteca urgellenca (973 36 06 66), el seu correu electrònic (biblioseu@aj-laseu.cat) o a través d'un formulari a Internet. Durant l'activitat cultural es respectaran totes les normes de seguretat recomanades per la Generalitat de Catalunya i caldrà dur mascareta.

Tres generacions de dones

Marta Grau escriu en el seu llibre sobre la història de tres generacions de dones. L'obra està narrada per dues germanes en plena crisi dels quaranta que van néixer quan moria la dictadura. Es tracta d'una novel·la que planteja les qüestions clau de les lluites feministes: la llibertat sexual, la maternitat, la conciliació, les violències, les desigualtats, l’ètica de les cures, l’educació i la necessitat d’un canvi de paradigma. El relat fa èmfasi en la necessitat de penetrar el llindar de la desmemòria, just en un moment en què, a nivell internacional, semblen trontollar, en l’oblit o en la manipulació, els mínims consensos.

La Berta, separada i amb dues filles, i la Tània -de tornada al país amb la seva nòvia africana després de molts anys viatjant- es retroben en un temps tan convuls com són els mesos que envolten l'1 d'Octubre. Comparteixen el record de la mare morta massa jove víctima d'un càncer i el d'en Cesc, que ha format part de la vida de les dues. D'altra banda, la mort de l'àvia poc abans de fer cent anys se suma a les seves crisis personals.

La desaparició de la padrina, una dona valenta nascuda en un poble del Pirineu, que, de nena, va sobreviure a la misèria de la seva vall ajudant una trementinaire, i, que, malgrat el dolor de la guerra i les penúries del franquisme, va donar a llum a tres filles amb un ànim extraordinari, fa trontollar la memòria familiar. La Berta i la Tània han de prendre el relleu de les dones que les han precedit i construir el seu futur al peu del Cadí, on tot va començar i "on encara sona la música entre les muntanyes".

Biografia

Marta Grau (Barcelona, 1976) és escriptora, periodista, cooperant i mare. Ha publicat la novel·la El cuerpo, a Colòmbia, el poemari Carícies de lletra, premiat a Andorra, i diversos contes guardonats en certàmens de narrativa en català, que han estat editats en obres col·lectives.