Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient homologarà establiments per expedir tiquets de pesca

Medi Ambient homologarà establiments per expedir tiquets de pesca

La tramitació també es podrà fer a través del 012 o dels guardes fluvials La Generalitat farà un estudi de l'estat dels rius i estudia controlar l'activitat dels cormorans
Augé - Buenaventura
19/03/2009 09:51

La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha anunciat que el Departament homologarà un mínim de dos establiments per vall per expedir tiquets de pesca. Les dificultats en obtenir llicències via web el primer cap de setmana de la temporada ha fet que des de la Generalitat s'hagi buscat noves opcions per a l'expedició dels permisos, com el 012 o la gestió directa dels guardes fluvials.

Buenaventura ha informat que el cap de setmana passat es van expedir 1.000 tiquets de pesca i es van detectar 150 pescadors sense llicència. Aquests pescadors tenen 3 setmanes per fer l'ingrés de l'import del tiquet.

La directora general de Medi Natural ha negat que el Departament hagi incentivat amb el nou sistema de tramitació de tiquets el furtivisme, com algunes societats de pescadors han apuntat. Buenaventura també ha assegurat als pescadors que han plantejat la possibilitat d'anar a d'altres regions a pescar que "hi ha llocs on encara hi ha més dificultats que a Catalunya i la normativa és molt més rígida".

D'altra banda, Buenaventura ha anunciat també que Medi Ambient farà un estudi de l'estat dels rius i promourà actuacions concretes contra els cormorans. L'objectiu de l'anàlisi serà tenir dades reals de la situació dels rius de Catalunya i comptar amb un cens de les espècies que s'hi troben. Pel que fa a la problemàtica dels cormorans, la política catalana ha dit que els tècnics decidiran quines actuacions dur a terme per minimitzar-ne la població. Buenaventura ha apuntat, fins i tot, la possibilitat de fer batudes.