Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient i Depana proposen una nova eina per conèixer l'ós bru del Pirineu

Medi Ambient i Depana proposen una nova eina per conèixer l'ós bru del Pirineu

20/03/2009 12:30

L'entitat ecologista DEPANA, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, a través d'una subvenció de l'ordre d'ajuts del Parc Natural de l'Alt Pirineu del Departament de Medi Ambient i Habitatge, presenta el seu primer joc en línia lliure i gratuït per Internet a través dels webs www.depana.org i dels Parcs de Catalunya. Passarà a ser una nova eina dins del conjunt d'activitats de divulgació sobre l'ós bru que realitza DEPANA, especialment per als alumnes més grans dels centres educatius i per als adults.

Descobrint l'ós bru del Pirineu dóna a conèixer els elements bàsics de la biologia i conservació de l’ós de manera fàcil i lúdica.

El joc està dividit en 3 parts. A la primera pantalla es visualitza una introducció en què un nen entra en un Centre d’interpretació de l’ós bru i mitjançant un vídeo rep una primera informació sobre l’animal. En una segona pantalla s'hi proposa un joc de rastres. El nen ha de trobar els rastres de l’ós; n'hi ha 5 de correctes i 10 que són d’altres animals. Quan troba un rastre, el guarda li verifica si són o no d’ós. Per últim, hi ha una pantalla de gestió, en la qual el nen ha de participar en la gestió de l’ós com si fos un guarda, eliminant els perills i prenent mesures per afavorir la convivència amb l’home.

La creació i el disseny del joc ha estat una col·laboració de DEPANA, l’empresa La factoria d’imatges i l’empresa Didàctic. Recursos i serveis ambientals.

11 anys d'educació ambiental pel Pirineu i l'ós bru

DEPANA fa 11 anys que elabora programes d'educació ambiental al Pirineu amb la missió de contribuir en el desenvolupament social de l’alumnat a favor de la millora ambiental del seu entorn més immediat i a la millora de la percepció de l'ós bru del Pirineu. Ja són 11.000, l’alumnat ja ha participat en campanyes educatives de l'entitat.

Durant aquest curs escolar 2008-2009, hi han participat 1.000 alumnes, de P3 fins a 6è, de 9 escoles de la Vall d'Aran, del Pallars Sobirà i de l'Alta Ribagorça. Aquest programa educatiu ha estat valorat molt positivament tant pels estudiants com pel professorat. Aquests darrers han sol·licitat formalment la continuïtat del programa, ja que reconeixen la qualitat del programa i els recursos cedits (jocs, tallers, fitxes…) per poder-lo dur a terme.

Més informació a www.depana.org; podeu enviar-nos un correu electrònic a comunicacio@depana.org o trucar-nos al tel. 93 210 46 79.