Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient, noves tecnologies i serveis socials, prioritats del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Medi Ambient, noves tecnologies i serveis socials, prioritats del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

El pressupost pel 2008 supera els 10 milions d’euros Inclou la renovació del Museu de les Trementinaires i l’ampliació del servei de Transport a la Demanda
Ple del Consell Comarcal
14/02/2008 14:50

El projecte de pressupost del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que se sotmet aquest vespre a l’aprovació del plenari, situa els comptes de la corporació en 10.066.883 euros, una xifra que representa un increment del 3,81% respecte al pressupost de l’any passat. L’equip de govern vol donar prioritat a les inversions en medi ambient, serveis socials i noves tecnologies de la comunicació. Alyhora, manté l’aposta per programes i projectes iniciats els darrers exercicis i per a la participació activa de l’ens comarcal en diversos consorcis de promoció econòmica i de protecció i diculgació del patrimoni cultural.

Pel que fa a políques mediambientals, el Consell Comarcal emprendrà aquest any la segona fase del Refugi d’Animals de Benavarre, en funcionament des de fa gairebé un any, amb una inversió de 120.000 euros. En aquest mateix capítol és previst impulsar els projectes d’una planta fotovoltaica i d’una planta de biomassa. També es faran obres de millora a l’estació depuradora d’aigües residuals de Montferrer i a la planta de transferència de residus sòlids d’Organyà.

El Consell es dotarà de nous equipaments i infraestructures de caràcter comarcal com ara l’ampliació, en una primera fase, de la seu de la corporació, amb una dotació pressupostària de 750.000 euros, la creació del Centre Comarcal de Serveis Socials (120.000 euros) i la construcció d’un escorxador comarcal de boví a Oliana (60.000 euros). Pel que fa al programa de la xarxa de camins veïnals, es preveu una inversió de 808.000 euros en diverses obres viàries.

El Consell Comarcal, en col.laboració amb l’Ajuntament de la Seu, té la intenció de convertir l’actual Telecentre en un Centre Tecnològic i de serveis empresarials com a element canalitzador de la promoció econòmica de l’Alt Urgell. A aquest projecte s’hi destinaran enguany 170.000 euros.

D’altra banda, el Servei de Transport a la Demanda creix amb dues noves línies, fins arribar a les 20. En realitat, es tracta de la incorporació a aquest servei de les actuals lleteres de Tuixén i de Lles de Cerdanya, que cobreixen diàriament el recorregut entre cadascuna d’aquestes dues poblacions i la Seu d’Urgell. Aquest canvi permetrà garnatir el futur d’aquestes dues línies, les úniques que subsisteixen dels tradicionals serveis mixtes de transports de viatgers i mercaderies.

El Consell Comarcal manté i reforça el seru compromís amb els diferents ens autònoms en què participa, com ara el Consorci de Promoció Econòmica Alt Urgell XXI, el Consorci de Gestió mediambiental AUGEMA, la Fundació Vescomtat de Castellbò, el Consorci Paleontologia i Entorn i el Consorci de la Ruta dels Oficis d’Ahir. Aquest últim té previst executar enguany la renovació del Museu de les Trementinaries de Tuixén, que ja forma part del projecte europeu “Mover Montañas”.