Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mengem d'Aquí organitza una festa familiar per encetar el curs 2019-2020

Mengem d'Aquí organitza una festa familiar per encetar el curs 2019-2020

L'activitat, aquest dissabte a la tarda a l'Escola Pau Claris, inclourà tallers i degustacions a càrrec de productors locals. El projecte potencia la presència d'aliments del territori als menús dels menjadors escolars de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Festa Famílies Mengem d'Aquí
20/09/2019 14:05

Com a inici del curs escolar 2019-2020, aquest dissabte 21 de setembre tindrà lloc al recinte de l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell la primera edició de les Festa de les Famílies del projecte Mengem d’Aquí a l'Alt Urgell i la Cerdanya.

La jornada neix amb la idea de ser "un espai de diversió per a les famílies i d’aprenentatge". Començarà a 2/4 de 5 de la tarda amb propostes com ara un inflable, jocs de fusta, activitats de circ i jocs Gustum sobre l’alimentació, sota la supervisió de monitors. Tot seguit tindrà lloc l’acte d’obertura a càrrec de Miquel Sala, president del Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i Albert Maurell, vicepresident tercer del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Després dels parlaments, les famílies gaudiran d’un taller-xerrada d’alimentació a càrrec d'Elena Roura, de la Fundació Alícia, sota el títol 'A menjar s’aprèn menjant'. En acabar, les tècniques del Consell Comarcal i del Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya presentaran una infografia que s’ha elaborat a través d’uns informes de la Fundació Alícia sobre com s’ha implementat el projecte Mengem d’Aquí als menjadors escolars d'ambdues comarques.

Després hi haurà una degustació de diversos productors locals que serveixen en els menjadors escolars del territori: La Reula (iogurts naturals i ensucrats ECO), Agustí Porta (que portarà un cap de llom amb bolets), Ecopyrene (mini hamburgueses de vedella ECO amb panet del Forn d’En Jordi de Martinet), Ca l’Andreu (lasanya de carn de vedella), Eco Franch (iogurts naturals ECO), Tresors del Cadí (mini patates ecològiques amb verdures), Cooperativa Cadí (llesques de formatge Edam) i El Mos, amb pa per acompanyar.

En cas de pluja la festa es realitzarà igualment, en un espai cobert. La jornada és gratuïta i oberta a tots els públics.

Més jornades de formació

Des de Mengem d'Aquí també han esmentat que aquest mes d’octubre tindran lloc d'altres formacions adreçades al personal de cuina dels menjadors escolars. I dimecres vinent, dia 25, es farà una formació de monitors de menjador. Paral·lelament, es prepara una jornada on es posaran en contacte els gestors de menjadors i els productors per seguir treballant en què hi hagi més producte local als menjadors escolars. A més a més, es farà arribar una enquesta a les famílies per valorar el curs 2018-2019.

Mengem d’Aquí inicia el quart curs escolar "amb moltes ganes de poder treballar amb les famílies", tot destacant que "és un projecte estratègic per a la promoció del consum del producte local als menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya". És promogut pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració dels dos Consells Comarcals implicats i el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. També hi col·labora del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).