Menja't l'Alt Urgell ofereix rutes per conèixer els productors artesans locals
L'associació Menja't l'Alt Urgell ofereix novament aquest mes d'agost rutes guiades per donar a conèixer de prop els productors artesans de la comarca. Aquestes sortides permeten, tant als visitants com als mateixos veïns, descobrir com treballen aquests elaboradors i gaudir dels seus aliments al mateix lloc on els preparen.
Les noves propostes ja van començar aquest dimarts amb la Ruta 2, dedicada al patrimoni alimentari. La següent cita per als qui hi vulguin participar és aquest diumenge, dia 9, amb la Ruta 5, que se centra en els productes de fermentació. De cara a la setmana vinent, divendres dia 14 hi haurà la possibilitat de seguir la ruta 7, sobre el patrimoni gastronòmic de la Seu d'Urgell. I finalment, dijous dia 20 es podrà fer la Ruta 1, centrada en les olors i les trementinaires.
Les inscripcions per a qualsevol d'aquestes sortides es poden fer telemàticament mitjançant un codi QR publicat al cartell promocional. També es pot reservar al correu menjatlalturgell@gmail.com o bé trucant al telèfon 635 660 931. Tota la informació sobre les rutes i sobre els productes de l'associació també es pot consultar al web www.menjatlalturgell.cat.
Menja't l'Alt Urgell va iniciar l'any passat les seves rutes temàtiques per promocionar els productors locals i, d'aquesta manera, reforçar el vincle entre el col·lectiu i els consumidors. S'ofereix un total de set opcions que, a banda de les dates previstes aquest agost, es poden fer al llarg de l'any tot concertant-les segons la demanda.
Gràcies a la gran diversitat paisatgística de l'Alt Urgell, que abasta des de les planes a poca altitud fins a les valls d'alta muntanya, els temes són també diversos: abasten la tradició de les herbes remeieres a la vall de la Vansa i Tuixent; la producció d'aliments com formatge i carn de vedella; la ramaderia ecològica en explotacions familiars; el maridatge de productes diversos com coca i vi de muntanya; els productes làctics i d'altura; els productes de fermentació com pa, cervesa i formatge; les patates xips i artesanes, i el patrimoni gastronòmic de la capital comarcal.