Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 1.500 visitants a l'exposició '2 camins+1' a la Seu

Més de 1.500 visitants a l'exposició '2 camins+1' a la Seu

Ernest Altés, Joan Ganyet i Arnau Obiols es mostren "molt satisfets" de l'experiència conjunta a la Sala de Sant Domènec. Ara estudien presentar-la a d'altres poblacions
Exposició '2 camins+1', a la Sala de Sant Domènec
01/08/2019 18:53

Més de 1.500 persones han visitat a la Seu d'Urgell l'exposició '2 camins+1', que ha estat instal·lada al llarg del mes de juliol a la Sala de Sant Domènec. La proposta oferia a l'espectador una original mescla d'escultura (amb Ernest Altés), fotografia (amb l'arquitecte Joan Ganyet) i instal·lació sonora (amb el músic Arnau Obiols).

Els tres autors s'han declarat "molt satisfets de l’experiència conjunta". Per això, ja han avançat que ara estudiaran la possibilitat de portar l'exposició a d'altres sales culturals al llarg dels propers mesos. De moment, ja han iniciat contactes amb diversos espais expositius. Altés, Ganyet i Obiols han resumit aquesta posada en comú com un "triàleg". Segons Ganyet, "'2 camins+1' cerca les zones de contacte, la interrelació entre elles, enteses com a expressions aparentment diverses, però que participen en l’essència unitària de l’art".

Ernest Altés (nascut a Vic el 1956, però establert des de fa anys al poble cerdà d'All) juga amb la pedra, el ferro i el vidre per fer emergir formes i volums d’alta densitat estètica. La natura i la seva energia són els fils conductors de la seva obra. Altés ha exposat, individualment o col·lectivament, a diversos països del món; ha publicat llibres i articles i ha participat com a ponent a Simpòsiums d’escultura i d’arquitectura. A dia d’avui té 28 escultures públiques a Catalunya, Andorra, França, Espanya i Alemanya.

Joan Ganyet (la Seu d’Urgell, 1946) és arquitecte i fotògraf i va ser alcalde de la Seu al llarg de 24 anys. Les seves fotografies, de suggerent plasticitat emparentada amb la pintura, són obtingudes dels murs de les ciutats amb més història del Mediterrani, com ara Roma, Palerm, Venècia, Atenes i Tarragona.

De la seva part, Arnau Obiols (la Seu d’Urgell, 1985) fa música experimental tot extraient sons de diversos materials (ferros, vidre, pedra) amb un agut sentit de la composició. Obiols va protagonitzar l’acte inaugural de l’exposició a la sala gòtica de Sant Domènec, on va oferir un concert que va comptar amb una gran assistència de públic.

Mostrar formulari de contacte