Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 140 participants al networking 'Arrela't a l'Alt Urgell'

Més de 140 participants al networking 'Arrela't a l'Alt Urgell'

La jornada, aquest dimarts al CETAP, ha presentat les possibilitats d'atraure talent jove a la comarca tot aprofitant les noves tecnologies. Entre els ponents hi havia el coordinador de Cowocat, Jaume Bages, i l'emprenedor Albert Bosch

Networking 'Arrela't a l'Alt Urgell', al CETAP
Networking 'Arrela't a l'Alt Urgell', al CETAP
21/11/2018 12:40

Més de 140 persones han participat aquest dimarts, al CETAP de la Seu d'Urgell, a la 2a edició del networking “Arrela’t a l’Alt Urgell”. La sessió de treball, organitzada per la Direcció General de Joventut a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, té per objectiu incentivar el retorn o l'establiment de talent jove a la comarca, tot aprofitant les noves tecnologies.

A la xerrada també hi han pres part el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci Alt Urgell-Cerdanya, en el marc dels projectes de cooperació Leader Odisseu i Cowocat Rural. Ambdós projectes formen part de l’estratègia Territori i Talent dels grups Leader de Catalunya per a afavorir el retorn de joves a les comarques rurals i potenciar la creació d’ocupació i el dinamisme econòmic en aquests territoris, tot aprofitant fórmules innovadores de treball que poden facilitar les noves tecnologies, segons ha explicat a RàdioSeu la tècnica del Consorci, Mireia Font.

Arrela’t té per objectiu generar un espai d’inspiració, coneixement i creació de xarxa entre joves qualificats, emprenedors i empreses. Una de les novetats de la jornada d’enguany és que els participants podien fer networking des del mateix moment de la inscripció virtual. Per fer-ho possible, un jove professional que treballa a la Seu d’Urgell ha desenvolupat una aplicació d’ús exclusiu que permetia interactuar amb la resta de participants.

La jornada la van inaugurar la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas, i el president del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro. Tot seguit es va presentar el projecte Cowocat-Rural per part del seu coordinador, Jaume Bages, i es va donar a conèixer l’aplicació Qfem La Seu, a partir de l’experiència d’un jove emprenedor del Palau Cowork de la capital alturgellenca.

L'activitat també va incloure una conferència de l'emprenedor i aventurer Albert Bosch, titulada 'L’aventura de treballar des d’on vols viure'. Bosch, nascut a Sant Joan de les Abadesses, va posar l'accent en la importància de voler construir un projecte de vida "allà on ets feliç" i treballar per aquest objectiu, en comptes de prioritzar exclusivament aquells llocs on hi ha més oferta, que solen ser les grans ciutats. En aquest sentit, va recordar que actualment "el treball està cada vegada més desubicat" i moltes empreses ja incentiven que els seus empleats treballin des de casa, com també que les noves tecnologies ja possibiliten "que, per exemple, des de la Seu treballis en un projecte simultani amb gent de la Xina, l'Índia, Puigcerdà i Barcelona".

La jornada es va cloure amb un intercanvi d'idees entre els participants i amb una degustació de productes locals amb l’Associació Menja’t l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte