Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Més de 160 alumnes de la Seu i Castellciutat commemoren el Dia de l'Arbre

Més de 160 alumnes de la Seu i Castellciutat commemoren el Dia de l'Arbre

Els estudiants han plantat quatre pollancres i dues freixedes a l'Horta del Valira, regats amb la lectura del poema 'L'arbre', de Màrius Torres. També s'han fet tallers mediambientals
Celebració del Dia de l'Arbre a la Seu d'Urgell
22/03/2019 18:10

163 alumnes de cicle superior de primària (5è i 6è curs) de les escoles Albert Vives, Pau Claris, La Valira i Castell-Ciutat i del Col·legi La Salle han celebrat al llarg d'aquest divendres al matí, a l'Horta del Valira, el Dia Mundial de l'Arbre.

La jornada commemorativa s'ha iniciat amb una plantada de  6 arbres: 4 pollancres i 2 freixeres. Aquests exemplars han estat 'regats', de manera simbòlica, amb la lectura del poema 'L'arbre' de Màrius Torres, per part dels alumnes de cada centre educatiu. A més a més, els estudiants han penjat a cada arbre plantat una etiqueta on hi queda registrat el nom de l'escola, juntament amb el nom botànic i el nom en català de l'espècie plantada. La trobada ha volgut ser un acte didàctic perquè els infants coneguin la missió dels arbres i de la vegetació del nostre territori.

La matinal ha continuat amb un itinerari mediambiental i una descoberta dels sentits amb monitors del Servei de Parcs i Jardins i de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu. Els nens i nenes han participat en una reproducció d'una planta per esqueixos i han conegut la flora del parc i les caixes-niu i menjadores que hi ha instal·lades a la zona. També s'ha dut a terme un taller de resina d'ametller -a les dependències de l'Arxiu Comarcal- i jocs relacionats amb la natura, com llançament de pinyes i orientació en pistes forestals, a càrrec d'onze alumnes de l'Escola Agrària del Pirineu.

Com a cloenda, amb la col·laboració dels Agents Rurals, s'ha fet l'alliberament d'una au protegida, concretament un xoriguer, provinent del Centre de Fauna de Vallcalent.