Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Més de 300 gossos competeixen a la Rialp Summer Agility

Més de 300 gossos competeixen a la Rialp Summer Agility

Aquesta disciplina esportiva fomenta l'obediència de l'animal d'una manera divertida, alhora que es reforça el vincle entre l'amo i el gos. Hi participen cans d'arreu d'Europa i dels Estats Units
Rialp Summer Agility (Foto: ACN)
09/08/2019 10:48

Més de 300 gossos competeixen fins aquest diumenge a la segona edició de la Rialp Summer Agility. Es tracta d'una disciplina esportiva que fomenta l'obediència del gos d'una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l'amo i l'animal. Aquesta competició internacional se celebrarà al camp de futbol municipal de Rialp, i compta amb la presència de més de 700 persones entre propietaris de gossos que competeixen i acompanyants.

Per agilitzar la prova s'han muntat dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada. Aquesta disciplina la pot practicar qualsevol gos, però sí que és veritat que depèn de les races o estructures dels gossos ho fan millor. Carles Fortuny, organitzador de l'Agility, ha explicat que les proves s'adapten a la mida dels gossos.

Pel que fa a la procedència dels participants, informa l'ACN, la majoria són catalans, tot i que també n'hi ha d'Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, Alemanya i els Estats Units. Els participants poden optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI).

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, juntament amb la presència d'una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui donar-se amb els animals. Tots els gossos abans de competir han de passar controls de la targeta de vacunació i de documentació.

L'organització ha previst pels participants un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d'entrenament i zones de refresc per als gossos. Fortuny ha explicat que la complicació més gran ha estat l'allotjament per a molts dels participants donat que a molts hotels de la comarca no accepten animals. Aquesta competició és organitzada pel Club Agility Ciutat Comtal i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.