Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Més de 90 músics d'arreu del món a la 42a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

Més de 90 músics d'arreu del món a la 42a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

L'uruguaià Enrique Tellería enceta el festival juntament amb Pilar Planavila i Ivan Caro. La Seu, Arsèguel i Castellbò, escenaris dels concerts principals d'aquest divendres, dissabte i diumenge a la nit
28/07/2017 17:50

Els jardins de l'Hotel Andria han estat novament l'escenari de la inauguració de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu. Per a l'ocasió s'ha comptat amb un dels convidats més fidels: el bandoneista uruguaià Enrique Tellería, un emblema mundial d'aquest instrument, que ha estat acompanyat del duo Daura, amb els urgellencs Ivan Caro (gralla) i Pilar Planavila (acordió cromàtic). 

La primera jornada de la 42a Trobada continua a les set de la tarda, a la plaça del Carme, amb un concert de cançó mexicana que comptarà amb Joan Ribolleda ‘El Truqui’, acompanyat de Joaquim Serradell. Seguidament actuarà el Grup de Ranxeres de la Seu, format  per Enric Coro Corominas (veu), Agustí Porta (acordió diatònic), Jordi Blasco (guitarrón), Elías Fernández (bateria) i Eva Campi (acordió diatònic).

Concert de les 12 nacions

També avui divendres, a les deu de la nit, es pot gaudir a la Seu del ‘Concert de les 12 nacions’, a partir de les 10 de la nit als Jardins del Seminari, on hi actuaran acordionistes i conjunts de Catalunya, Finlàndia, República Dominicana, Quebec, Uruguai, Colòmbia, Portugal, Irlanda, Catalunya, Bielorrússia, Romania, Rússia, França i Escòcia. Concretament, els grups i artistes que representaran aquests països són: Viivi Maria Saarenkylä, Hilda Länsman i Markku Lepistö; Joaquín Díaz; Raynald Ouellet i Bruno Gendron; Enrique Tellería; Antonio Rivas y sus Vallenatos; el Trio Lopes, Colm Regan, el Grup Néixer, el Duo Zorki (Emma i Maya Maximenco), Emy Dragoï, el Duo París-Moscou (Roman Ivanov i Domi Emorine) i Gary Balir. L'entrada val 12 euros.

Dissabte a Arsèguel

Dissbte, la Trobada se centra completament al seu nucli fundacional, Arsèguel. A les 12 del migdia, el municipi del Baridà oferirà un concert al parc de l'Església amb Pilar Planavila i Ivan Caro i el Grup ROT (Erika Weigand, Josep Vilarrubla ‘Pepon’, Elías Porter, laura González i Quique Pérez). A les 7 de la tarda, al mateix escenari, es podrà escoltar el grup Ribatònics, format per tretze músics de la Ribagorça.

El concert central de la Trobada, dissabte mateix a les 10 de la nit a l'envelat, comptarà amb prop d’una quinzena d'actuacions, amb solistes i grups de 15 països diferents, amb pràcticament el mateix cartell que el concert de la nit anterior a la Seu. L'entrada també val 12 euros i es pot aconseguir a l'Espai Ermengol de la Seu, a Turisme de l'Alt Urgell i al Punt d'Informació d'Arsèguel.

Diumenge amb Leturia, els Tallers i els Astorets

Diumenge al migdia, l'activitat continuarà a Arsèguel amb un nou concert al parc de l'Església, a 2/4 d'una, amb la presència del reconegut panderetista basc Xabier Leturia, acompanyat de Jordi Blasco, Agustí Porta i Àngel Laguna. Tot seguit actuarà el grup Marsupialis, amb Eduard Casals, Cati Plana, Marc Figuerola, Boris Pi i Xavi Garcia. A partir de les 6 de la tarda, serà el torn dels alumnes de les Colònies i els Tallers d'Arsèguel, que un any més pugen a l'escenari per mostrar el seu nivell en un concert-ball. I des de les 7, a la Seu, la plaça Patalín acollirà un concert dels Astorets del Pirineu.

La jornada de diumenge finalitzarà amb un altre concert complet amb quasi tots els músics convidats, d'una dotzena de països. En aquesta ocasió serà a la Col·legiata de Castellbò, a les 10 de la nit, i l'entrada serà gratuïta.

Gran Concert Catalunya a la plaça dels Oms

La Trobada ofereix dos concerts més després del cap de setmana. Dilluns dia 31, a les 8 del vespre, la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell es converteix per quart any en l'escenari del Gran Concert Catalunya, una vetllada per mostrar la bona salut del món de l'acordió al nostre país, amb una trentena de músics, entre els quals destaca Carles Belda, i amb una àmplia representació de l'Alt Urgell i Cerdanya. Hi seran presents Pepón Vilarrubla, Marc del Pino, Pacu Clotet, Agustí Porta, Eva Campi, Pere-Pau Ximenis, Pilar Planavila, Ivan Caro, Roser Gabriel, Arnau Obiols, Erika Weigand, Ernest Pipó, Georgina Fàbregas, Cesc Sans, Simone Lambregts, Pep Lizandra, Elías Porter, Cati Plana, Eduard Casals, Marc Figuerola, Liv Hallum, Ivan Garriga, Elies Fernández, Blai Casals, Alba Tomàs, Francesc Tomàs i Jaume Espuga. L'entrada és gratuïta.

Cloenda a Puigcerdà

La Trobada amb els Acordionistes es clourà enguany a Puigcerdà, amb la repetició del Concert de les 12 Nacions, amb més d'una vintena de músics damunt l'escenari. Es podrà veure dimecres 2 d'agost a les 10 de la nit al teatre del Casino Ceretà.

  • Ivan Caro i Pilar Planavila, a la inauguració de la Trobada amb els Acordionistes
  • Inauguració de la 42a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu