Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mestres de religió del Bisbat d'Urgell aprenen com ensenyar la Bíblia de manera didàctica

Mestres de religió del Bisbat d'Urgell aprenen com ensenyar la Bíblia de manera didàctica

04/03/2008 13:19

Una cinquantena de mestres i professors de religió s’han trobat aquest cap de setmana en un seminari de formació en el que han après com treballar la Bíblia i mostrar-la als infants de manera didàctica. La trobada de formació s’ha fet al Col.legi Janer d’Andorra la Vella i els mestres i professors que han assistit provenien de diversos indrets de la diòcesi d’Urgell. La formació ha estat a càrrec de Maria Isabel Espinosa i s’ha treballat sobre una selecció de textos que es fa servir en moltes escoles catalanes: “La Bíblia didàctica” de l’editorial Cruïlla.

Els continguts que es treballen en aquesta nova forma de mostrar les Sagrades Escriptures, pensada per a ser explicada a joves i infants de diverses edats, tracten de la identificació de les coordenades geogràfiques de la història del poble d’Israel, de la localització dels textos bíblics a través del codi de citacions, de com fer la interpretació dels textos segons les regles i els mètodes elementals d’hermenèutica bíblica, de la localització i anàlisi dels textos notestamentaris que fonamenten les grans afirmacions de la fe catòlica, i es presenta a més una selecció de lectures sobre el missatge de Jesucrist.

La jornada de formació ha estat convocada per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell i el Col.legi Maria Janer d’Andorra, en col.laboració amb l’editorial Cruïlla. Forma part de la tasca endegada pel reciclatge permanent que es fa dels mestres i professors de religió per tal d’oferir-los eines de formació adequades a les necessitats dels joves.