Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Millora de la GI-400, entre la collada de Toses i Alp

Millora de la GI-400, entre la collada de Toses i Alp

S'hi preveu una inversió de 15,2 MEUR
21/02/2008 14:06

El Govern ha projectat la millora de la GI-400, carretera que s’inicia a la collada de Toses, passa per l’estació de la Molina, l’estació de Masella i finalitza a Alp. Els treballs, actualment en fase de licitació per un valor de 15,2 MEUR, permetran eixamplar la calçada, suavitzar revolts i renovar el paviment d’aquesta via en tot el seu recorregut, de 18,6 quilòmetres. Així mateix, aquest projecte també comprèn el reforçament del ferm de la carretera GI-404 entre Das i la GI-400 a Alp, amb una longitud de 2,1 quilòmetres.

Aquesta actuació s’emmarca en les obres de millora de les comunicacions pirinenques i dels accessos a les estacions d’esquí que està desenvolupant la Generalitat. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i concloguin l’estiu de 2009.

Els treballs consistiran en l’eixamplament de la calçada dels sis metres que té actualment als set previstos i en el reforçament general del paviment. D’altra banda, en el tram que discorre entre Masella i Alp, es formaran sobreamples a la carretera –en el costat muntanya– per tal de suavitzar els revolts més pronunciats. A la GI-400 es duran altres actuacions de millora, com:

- Reparació i impermeabilització del túnel de la Molina
- Substitució dels actuals ponts per altres de nous al pas de rieres a la zona de la Molina.
- Millora de la rotonda al pas per l’estació d’esquí de la Masella,
- Instal·lació de malles metàl·liques de triple torsió entre la collada de Toses i la Molina.
- Col·locació de vorada al tram urbà d’Alp