Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Millora de la intersecció a la C-13 a Talarn

Millora de la intersecció a la C-13 a Talarn

29/02/2008 17:33

L'empresa Gisa de la Generalitat ha anunciat avui la millora de la intersecció de la C-13 a Talarn.

La carretera C-13 connecta Lleida amb el Pirineu, passant per Balaguer, Tremp, Sort i, a l’altura d’Esterri d’Àneu, enllaça amb la C-28 fins a Vielha. Actualment, aquesta via no disposa de carrils específics per a facilitar les sortides i incorporacions dels vehicles al municipi de Talarn, molt proper a Tremp.

Per tal de millorar la seguretat viària a la zona, així com facilitar la fluïdesa del trànsit en els encreuaments, la Generalitat ha donat un nou impuls al projecte per a la construcció d’un tercer carril central de gir en aquest punt, i ha adjudicat les obres, per mitjà de l’empresa pública Gisa, per un import de989.136 euros. Es preveu executar els treballs a partir de la propera primavera durant 6 mesos.

Nou carril de gir

Les obres, que inclouen un tram de prop de 600 metres de longitud, comportaran la reordenació de la intersecció existent a la carretera C-14 per accedir al municipi de Talarn.

Així, d’una banda, es construirà un tercer carril de gir a l’esquerra de 3,5 metres d’amplada i uns 200 metres de longitud, per tal de millorar la visibilitat en aquest encreuament, i garantir, així, la seguretat en els moviments.

D’altra banda, es modificarà el traçat del tram inicial de la carretera d’accés a Talarn, millorant l’angle d’intersecció, per tal de facilitar la incorporació dels vehicles. A més, es construiran dues noves parades d’autobús a banda i banda de la C-13, a la zona més propera a Tremp. El projecte es completarà amb la renovació de la senyalització vertical i horitzontal.