Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Millores a la carretera de Cabó a Organyà

Millores a la carretera de Cabó a Organyà

El pressupost d'execució total dels nous treballs superarà el milió dos-cents mil euros
Cabó - Mapa
10/01/2008 11:27

El departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya destinarà enguany un milió d'euros a la millora del tram de carretera que uneix el Vilar de Cabó amb Organyà. L'alcalde del municipi de Cabó, Josep Marqués, ha explicat a RàdioSeu que la conselleria podria adjudicar ben aviat les obres. Aquesta intervenció se sumarà als arranjaments que duu a terme la Diputació de Lleida en un primer trajecte de dos quilòmetres que uneix Cabó i el Vilar. El pressupost de l'obra, aturada pel fred, ascendeix a poc més de 200.000 euros.

"Feia més de 25 anys que no s'hi feia res, i ara calia aconseguir la implicació de les institucions per a adequar una carretera bàsica per al municipi", ha manifestat l'alcalde. Marqués també ha indicat que "encara queda per resoldre l'arranjament de la cruïlla entre Montanissell i Organyà, en un tram d'uns cinc-cents metres". La setmana que ve s'ha concertat una reunió a la Diputació per plantejar la millora.

La carretera de Cabó a Organyà dóna servei a 130 persones del municipi. Tot i així hi ha nombrosos residents no empadronats que també se'n beneficien. Des de l'alcaldia s'afirma que "també en sortirà guanyant la segona residència i el turisme".

Obres complementàries

L'Ajuntament de Cabó ha aprovat recentment unes obres complementàries del projecte de rehabilitació del ferm i millora del drenatge de la carretera que porta a Organyà, en un tram de poc més de dos quilòmetres (entre el P.K. 0 i el 2,139).

El document de la intervenció ha estat redactat pel Servei d'Infraestructura Viària dels Servei Tècnics de la Diputació de Lleida. El pressupost d'execució material dels treballs és de 39.263 euros.