Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Miquel Alet presenta el seu primer llibre, 'Ho estem fent bé?'

Miquel Alet presenta el seu primer llibre, 'Ho estem fent bé?'

El psicòleg alturgellenc vol reflexionar sobre els dubtes que apareixen en la criança i educació d'infants i adolescents. Alet és expert en sistemes familiars i psicopedagogia
Miquel Alet
20/04/2017 18:20

El psicòleg Miquel Alet Torres presenta aquest Sant Jordi el seu primer llibre, titulat Ho estem fent bé?. El professional alturgellenc hi ha condensat un seguit de reflexions sobre la criança i l’educació d’infants i adolescents. 

Ho estem fent bé? (Edicions Salòria) és un llibre pensat per a pares, mares i cuidadors, però també "una reflexió sentida sobre com estem afrontant la criança i l’educació dels infants i joves actualment a nivell social". S'hi afronta temes com ara la pressió, la por o bé la culpa, "que estrenyen i dificulten l’afrontament d’una tasca important i positiva". A través dels diferents escrits que conformen el llibre, afirma Alet, "no es pretén donar receptes màgiques i universals, es pretén fomentar que cada lector pensi, busqui i trobi allò que millor li vagi". 

El psicòleg considera que "no tenir dubtes o creure que ho fem tot bé no és realista, no activa la creativitat i no fa que es busquin les solucions adients a les dificultats existents", i que preguntes com ara "sóc mal pare?" o "sóc mala mare?" apareixen "per la inseguretat i la por, pel dubte i el neguit, i per l’alt grau d’exigència que ens demanem a nosaltres mateixos". Miquel Alet conclou que "dubtar de la criança converteix en bons pares i mares, en bons educadors", perquè "qui no dubta no millora, no usa la creativitat, no surt de la queixa i l’abandó", mentre que dubtar "engega mecanismes de canvi i recerca de solucions que ens fan més forts".

Miquel Alet Torres va néixer el 1978 a la Seu d'Urgell, on resideix actualment, tot i que va viure la infància i l’adolescència a Organyà. Té formació en sistemes familiars i psicopedagogia, i unifica aquests sabers teòrics i pràctics com a psicòleg en l’àmbit de la criança, els trastorns del desenvolupament, l’atenció precoç i la família.

Per l’ús de l’escriptura com a forma d’oci va rebre la menció de finalista als Premis Homilies d’Organyà de contes curts per a joves autors l’any 2009 amb el conte Doble parany que parlava de la salut mental. Petites col·laboracions en revistes locals, webs i una pàgina professional són la seva trajectòria fins al moment en l’àmbit escrit. També és col·laborador de RàdioSeu, a través del programa mensual 'Herois habituals'.