Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Miquel Sala posa a disposició el càrrec de president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Miquel Sala posa a disposició el càrrec de president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

JxCat admet una "errada en la gestió de la crisi" amb relació al possible ERTO a la plantilla dels menjadors escolars, que s'ha descartat. ERC manté la petició de dimissió del dirigent comarcal, que es tractarà quan s'hagi superat l'actual alerta sanitària
Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (Arxiu)
16/03/2020 11:02

El grup de Junts per Catalunya al Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha emès un comunicat en el qual anuncia que el president d'aquest ens, Miquel Sala, ha posat el càrrec a disposició del partit arran de la polèmica per un possible Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) als treballadors i treballadores dels menjadors escolars de la comarca en el marc de les mesures preventives pel coronavirus. Després de conèixer-se aquesta possibilitat, el soci de govern, ERC va demanar divendres al vespre la dimissió de Sala pel fet que no se'ls havia consultat.

JxCat ha assegurat que Sala ha "assumit la seva responsabilitat en els fets" i que, com a grup polític, admeten "l’errada en la gestió inicial de la crisi" i assumeixen "les conseqüències que se’n pugui derivar". Atesa la importància de la qüestió, el grup comarcal creu que "és necessària una deliberació amb el conjunt de càrrecs electes de l’agrupació a la comarca", si bé matisa que "pel greu moment d’alerta sanitària que està vivint el país, no es pot celebrar cap trobada per examinar la situació, per no posar en risc la governança dels municipis de la comarca". Per això, postposen aquesta reunió "fins que s’aixequi l’actual estat d’alarma", cosa que ja han comunicat al grup d'ERC.

Des de Junts consideren que ara mateix la prioritat és "gestionar la crisi sanitària amb màxima responsabilitat i no prendre decisions precipitades que podrien afectar la governabilitat de les institucions públiques". Tanmateix, s'han compromès "que tan bon punt s’aixequin les mesures d’excepcionalitat, donarà una resposta a la petició d'ERC".

En tot cas, el principal grup del Consell Comarcal ha volgut "remarcar que s’ha descartat l’aplicació de l’ERTO temporal als menjadors escolars de la comarca, gestionats per l'empresa pública IAUSA, tal com es va fer saber al conjunt dels treballadors afectats". Junts reconeix que és una possibilitat que s'havia estudiat, però assegura que no s'ha dut a la pràctica.

Valoració d'ERC

De la seva part, el grup d'ERC al Consell Comarcal ha reiterat que "un cop s’hagi superat l’excepcionalitat, el President Miquel Sala ha de presentar la seva dimissió tot assumint la responsabilitat de la crisi originada, facilitant així una nova etapa d’entesa". En un comunicat, la formació republicana ha afirmat que van decidir entrar a l'equip de gover "amb la voluntat de compartir feina i responsabilitats amb el grup de JxCat, amb l’objectiu de millorar el servei que entenem que ha de donar el Consell Comarcal a tots els municipis", i que de moment han "constatat que el dia a dia del govern de la institució no s’ha materialitzat" tal com ells l'entenen, cosa que ha donat peu a "desacords motivats per decisions unilaterals i manca d’informació".

Segons expressa Esquerra, "com a servidors públics i, amb la responsabilitat de superar la gravíssima crisi sanitària que estem patint, la prioritat ha de ser atendre a la ciutadania per superar l’excepcionalitat que estem vivint". Per aconseguir-ho, detallen, "és imprescindible la coordinació entre tots els àmbits institucionals i dins de cada administració". En tot cas, recorden que "quan s'hagi superat la situació d’emergència, i havent-se aturat l’expedient de regulació als treballadors i treballadores dels menjadors escolars, com a mesura urgent i indispensable, caldrà prendre les mesures necessàries amb el grup comarcal de JxCat".

En aquest sentit, ERC avança que caldrà "veure si és possible la continuïtat del pacte de govern, que ha d’establir unes noves bases i metodologia de treball". Per aconseguir-ho, i després dels darrers fets, consideren necessària la dimissió de Miquel Sala.