Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Moció d'ERC perquè la Seu arrendi parcel·les de propietat municipal com a horts

Moció d'ERC perquè la Seu arrendi parcel·les de propietat municipal com a horts

El grup republicà calcula que hi ha una superfície superior als mil metres quadrats que podria donar resposta a la demanda de lloguers per a aquesta activitat. Durant el plenari es preguntarà també sobre el cobrament de dues taxes
Parcel·la a la zona del Salit (Foto: ERC)
23/09/2018 09:10

ERC sol·licitarà en la sessió plenària d'aquest dilluns que l'Ajuntament de la Seu arrendi parcel·les de propietat municipal com a horts. La petició es debatrà a través d'una moció en què s'exposa que actualment hi ha terrenys en desús al municipi, amb una superfície total superior als mil metres quadrats, que poden donar resposta a la demanda de lloguer d'espais per a aquesta activitat.

El grup republicà proposa adequar i tancar les parcel·les adients per deixar-les amb l’estat de terra original, eliminant la capa impermeabilitzadora en les que sigui necessari i roturant el terreny. Així mateix, la proposta insta a redactar unes bases públiques per poder optar a l’arrendament limitant-ne l'ús a fer-hi hort i establint un lloguer social. El text fixa que s'obri la convocatòria per a l'arrendament no més enllà del febrer de 2019.

Pregunta sobre el cobrament de taxes

D'altra banda, ERC ha presentat també un seguit de preguntes escrites en referència a les dificultats per realitzar el cobrament de les taxes recollides en l’ordenança número 20, que regula les ocupacions del subsòl, el sòl i la volada de la via pública, a favor d'empreses explotadores de subministraments que afectin la Generalitat o una part important del veïnat, i l'ordenança 31, reguladora de l'aprofitament especial del domini públic local, a favor d'empreses explotadores de serveis de subministrament d'interès general.

La formació política ja va qüestionar a principis del 2017 l’estat en què es trobava l’aplicació d'aquestes taxes i, en aquell moment, l'equip de govern va prendre el compromís de resoldre la situació per poder aplicar la normativa i obtenir més ingressos per al pressupost municipal. La revisió s'havia de plantejar de forma conjunta amb altres municipis de la comarca i gestionar a través del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. ERC vol saber ara en quin punt es troba la resolució de l’aplicació d’aquestes dues ordenances, a qui s’ha encomanat aquesta feina, quina data hi ha prevista perquè es puguin començar a cobrar els drets municipals i quants anys preveu la normativa que es poden cobrar aquests drets retroactivament, a més de conèixer l'import acumulat pot suposar per a la ciutat.