Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Modificació de crèdit de 498.000 euros als comptes del 2008

Modificació de crèdit de 498.000 euros als comptes del 2008

L'oposició veu excessiva la despesa en cultura, festes i publicitat i critica que encara no s'hagi comprat els terrenys del cementiri Fierro defensa que els canvis de partida són un instrument normal dels ajuntaments
Ple de l'Ajuntament de la Seu - 2008
30/12/2008 10:14

En l'últim plenari de l'any, aquest dilluns, l'Ajuntament de la Seu ha aprovat modificacions de crèdit en el pressupost del 2008 per valor de 495.000 euros. D'aquesta quantitat, 250.000 € corresponen a baixes de crèdit o canvis de partida, mentre que els 248.000 restants provenen d'ingressos no previstos.

La mesura es va tirar endavant amb els vots a favor de CiU i ERC, els vots en contra del PSC-Progrés i ICV i l'abstenció del PP. Des de Progrés es va criticar l'augment de partides per a l'àrea de cultura i per cobrir el pressupost de la Festa Major, així com pel sobrecost de la Volta Ciclista a Catalunya i la competició esportiva Escanyabocs. El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, va criticar que al mateix temps encara no s'hagi comprat els terrenys del cementiri, malgrat que s'hi havia inclòs una partida als pressupostos.

Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va defensar que les modificacions de pressupost són un instrument utilitzat pel 90 per cent d'ajuntaments i va criticar que es vulgui magnificar aquests canvis en les partides. Fierro també va assegurar que la Festa Major és un exemple de bona gestió.

De la seva part, ICV va justificar el vot en contra per coherència amb l'anterior rebuig als pressupostos, mentre que el PP va basar l'abstenció en el desacord per la despesa en àrees com cultura, joventut i publicitat.

En el ple, d'altra banda, es va aprovar per unanimitat el conveni per allargar el carrer de Circumval.lació per la zona de l'Alberg de Joventut, amb un cost de 488.000 euros. També hi va haver unanimitat en els nous convenis amb les associacions de veïns del Poble Sec i de Sant Antoni, tot i que el PSC-Progrés va lamentar que l'acord no vagi més enllà i no tracti les necessitats reals d'aquests barris, com ara l'urbanisme, l'aparcament, la neteja o la partició entre dos municipis.

D'altra banda, el conveni per traslladar finalment l'Escola Oficial d'Idiomes va quedar suspès fins al proper ple, perquè l'oposició es va queixar que no havia pogut consultar la documentació amb prou temps. Jordi Mas va criticar el "desgavell" que considera que hi ha en la convocatòria de plens i juntes municipals.